La Coppola di Garibaldi és una recepta de la senyora Luisa, la mare de la Donatella, la meva amiga de tota la vida. Es diu així perquè la forma recorda el barret d’en Giuseppe Garibaldi i dels Garibaldini.
Ingredients
- 750 gr. de tallarines
- 150 gr. de mantega
- 3 ous
- 1 got i mig de llet
- parmesà ratllat
- 200 gr. de pèsols (si voleu)
- 200 gr. de pernil dolç
- 300 gr. de mozzarella
- pa ratllat
Preparació
La cocció d’aquest plat es termina al forn. Coeu les tallarines per la meitat del temps que diu el paquet: si diu 6 minuts, doncs 3 minuts.
Poseu-les en un bol i afegiu-hi la mantega tallada a trossets, els ous batuts amb la llet i el parmesà. Remeneu bé. Afegiu-hi la mozzarella i els pèsols (prèviament cuits en una paella amb una mica d’oli i ceba). Remeneu.
Unteu una plàtera resistent al forn, més aviat fonda i alta (de més o menys 35x20cm), amb mantega i folreu-la amb el pernil. Aboqueu-hi la pasta, acabeu amb el pa ratllat i uns trossets de mantega i al forn uns 20 minuts a 180º.
Capgireu la plàtera i serviu la Coppola en un plat de servei.
Observacions
Aquesta és la recepta original. A la foto, en lloc de una plàtera, vaig fer servir un motlle per magdalenes per fer moltes mini-coppoline en lloc d’una de gran. En aquesta manera es serveixen millor. En aquest cas necessitareu més pernil i per a 12 coppoline podeu fer servir la meitat de les dosis de la recepta inicial.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 9
Als ingredients no hi ha posats els pèsols, i crec que aniria bé una orientació de quants posar-n’hi.
Gràcies
Author
Per a aquesta quantitat de pasta amb 200 gr. de pèsols ni ha prou. Ara actualitzaré la recepta, gràcies!
Pingback: Timbals de pasta i carbassons | La pasta per als catalans
Pingback: Pasta al forn amb carbassons i xampinyons | La pasta per als catalans
Pingback: La pasta al forn a La cuina de Carbó | La pasta per als catalans
Pingback: Roda de premsa i receptes dels timbalets variats | La pasta per als catalans
Pingback: Presentació de La pasta per als catalans a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries | La pasta per als catalans
hola antonela volia fer els farcellets de pernil dolc i volia saber si la mozarella a de esser rallada o amb llesca gracies i bones festes
Author
Hola Lourdes,
la mozzarella ratllada.
Bones festes!