No és que sigui una recepta per si sola, és lo que tenia a la nevera aquell dia.
Una mena de repte: que tinc i que en fem?
A més, si mireu el vídeo, vaig començar amb una idea i un format de pasta, hi volia posar beixamel, passar-ho pel forn, i vaig acabar fent una altra cosa més fresca, amb consegüent canvi de format.
Per a tres persones jo tenia (les quantitats de verdures poden variar, ser més o menys)
- mig carbassó gran
- 4 pastanagues petites
- mitja ceba
- un grapat de pèsols
- parmesà (jo aquell dia tenia un trosset de pecorino)
- fulles d’alfàbrega
- oli, sal i pebre
Preparació
Com les verdures es couen en un no res, comencem a posar l’olla de la pasta a bullir i mentrestant preparem la resta.
Ratllem els carbassons i les pastanagues. Escalfem l’oli en una paella ampla on després hi haurem d’abocar la pasta.
Fem daurar la ceba tallada i hi afegim la verdura. La fem saltar per uns minuts, ajustem de sal i pebre, afegim els pèsols, uns quants minuts més tot remenant, afegim les fulles d’alfàbrega, un minut més, afegim un cullerot de l’aigua de cocció i deixem coure fins que l’aigua es redueixi a la meitat, aprox.
Tastem la pasta i quan estigui al dente l’aboquem a la paella amb la verdura. Una mica més d’aigua de cocció, el parmesà i remenem fins a obtenir la cremositat desitjada.
No hi ha més, va quedar boníssim.
Si voleu veure el vídeo de la recepta, el trobeu a Instagram.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!