És una pasta corta i arrissada per les vores. Són originàries de la Itàlia meridional, i en particular de la Campània, la regió de Nàpols, i es diu que se’ls anomena així en honor a la reina Mafalda de Savoia (i sembla que, per aquest mateix motiu, també es coneixen com reginette). La part arrissada de les ma- faldine ajuda a mantenir-hi més el condiment. La versió llarga és ideal per al ragù napoletano amb ricotta, les salses de carn en general o les salses cremoses de formatge.
La versió curta de la foto és de la marca Garofalo, és bastant fàcil de trobar a Catalunya. Entre altres la trobeu al Caprabo i al Carrefour.
Cliqueu aquí per totes les receptes adaptes a aquest format.
Mafalde amb crema d’albergínies i mató
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
Pingback: Galets amb carbassa i mascarpone | La pasta per als catalans
Pingback: Pasta e ceci (pasta amb cigrons) | La pasta per als catalans