Experiment aprovat! Em feia una mica de por aquesta sobrassada amb pasta.. la clau ha sigut afegir-hi una mica de puré de patata. Ha quedat suau i lligada al punt…
Ingredients per a 4 persones
- 360 g de fusilli o una pasta curta
- 200 g sobrassada
- 200 g patates
- una ceba petita
- oli
Preparació
Primer de tot bulliu les patates.
En una paella ampla, on després hi abocareu la pasta, escalfeu un raig d’oli generós, talleu la ceba a rodanxes i deixeu que quedi transparent.
Abans que cremi afegiu-hi la sobrassada i aneu-la remenant fins que es desfaci.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal.
Mentrestant passeu les patates per el minipimer i afegiu-hi una mica d’aigua de cocció de la pasta, per a que el puré no quedi massa espès.
Afegiu el puré de patates de mica en mica a la sobrassada, tot remenant i si ho veieu massa espès afegiu-hi una mica més de aigua de cocció de la pasta. Probablement no caldrà afegir tot el puré, tasteu la salsa per veure si queda massa fort o no i aneu afegint el puré si fa falta.
Escorreu la pasta (guardeu un got d’aigua de cocció) i aboqueu-la a la paella amb la sobrassada. Remeneu amb flama forta i si és el cas diluïu la salsa amb una mica més d’aigua.
Cap al plat, parmesà i si us sobra puré el podeu fer servir per decoració.
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
He vis la teva recepta al Cuines.
M’encanta la sobrassada i aquest plat te aspecte de ser deliciós.
El purè de patata suposo que deu ser per espessir la salsa, hi ha alguna alternativa més “light”?
Salutacions
Author
Hola Marisa,
prova a veure aquesta recepta sempre amb sobrassada que no porta patata si t’agrada més. Va sortir al RAR encara no l’he penjada.
Records!
SPAGHETTI AMB SOBRASSADA,
OLIVES I TÀPERES
Ingredients per a dues persones:
150 g d’espaguetis – una ceba petita – oli
una culleradeta de tàperes – 100 g de tomàquet triturat
30 g de sobrassada – 10 olives d’Aragó sense pinyol
(1) En una paella ampla escalfeu-hi un raig abundant
d’oli i sofregiu-hi la ceba ben picada. (2) Quan estigui
daurada afegiu-hi les tàperes i les olives. (3) Coeu-ho
un parell de minuts tot remenant-ho i afegiu-hi la sobrassada.
Continueu remenant-ho fins que la sobrassada
es desfaci una mica. (4) Incorporeu-hi la passata
de tomàquet i coeu-ho durant 10-15 minuts mirant que
no s’enganxi. Si fa falta afegiu-hi una mica d’aigua.
(5) Coeu la pasta en abundant aigua amb sal, escorreu-la
i aboqueu-la a la paella amb la salsa. (6) Saltegeu-la
un parell de minuts i cap al plat!
Gràcies, Antonella.
Aquesta recepta es perfecta, reuneix uns ingredients que m’encanten: sobrassada, tàperes i olives d’aragó.
Ademés ha de ser molt gustosa.
Author
Gràcies a tu! Si la tastes, ja em diràs