Paccheri amb flors de carbassons, cansalada viada i mozzarella al forn

AntonellaAl forn, Elicoidali, Macarrons, Paccheri, Penne, Penne rigate 2 Comments

Compartir aquesta entrada

Temps de carbassons i de les seves flors. Fa uns dies em van regalar aquestes meravelloses.

Com no les vaig poder fer de seguida, he provat a congelar-les. Li vaig treure el pistil, les vaig rentar, les vaig assecar amb un drap i les vaig posar totes senceres en un taper gran.
Una vegada descongelades ja no van bé per arrebossar-les o farcir-les però queden perfectes per cuinar-les per pasta o pizza. Van quedar així de maques.

flors de carbassons

Les vaig posar directament a la paella, sense descongelar-les primer.
Això de congelar les flors va molt bé si teniu un hort o un hort urbà i no surten totes les flors a la vegada. Les podeu congelar una a una en el mateix taper i utilitzar-les quan ja en teniu prou.
Jo ho faig també amb els maduixots. Com ara ja no surten tots a l’hora, els vaig congelant i en faré gelat.

Aquí va la recepta:

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g de paccheri (però també penne rigate, elicoidali o rigatoni)
  • 20 flors de carbassons (més o menys)
  • 100 g de cansalada viada amb o sense pebre
  • 250 g de mozzarella fresca
  • 1 ceba
  • quatre cullerades de parmesà ratllat
  • unes fulles d’alfàbrega fresques
  • oli

Preparació

Primer de tot la mozzarella. Perquè no deixi anar massa aigua i es faci massa liquida, traieu-la da la bossa i deixeu-la en un taper tancat a la nevera un dia.

Renteu les flors de carbassons i traieu-hi el pistil si no l’heu fet ja.
Talleu la cansalada i la ceba a trossets petits.
Escalfeu un raig d’oli abundant en una paella ampla (on després hi haureu d’abocar la pasta ja cuita. Afegiu-hi la cansalada i la ceba. Quan la grassa de la cansalada s’hagi fet transparent afegiu-hi les flors (fresques o congelades) de carbassons i deixeu que panseixin.

flors de carbassons

flors de carbassons
Mentrestant coeu la pasta en abundant aigua salada. Com després la passareu per el forn l’heu de treure bastant al dente. Uns 3 o 4 minuts abans del temps indicat al paquet. La que escollit jo, els paccheri, és una pasta que queda sempre bastant dura, però si feu servir macarrons traieu-la per temps si no us passarà.
Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella amb les flors. Afegiu-hi el parmesà ratllat i remeneu-ho bé.

aboquem la pasta a la olla

Aboqueu-ho en una safata per el forn, cobriu-ho amb la mozzarella tallada a trossos i cap al forn per uns 15 minuts a 180º. La mozzarella només s’ha de fondre, no s’ha de cremar.
Ed eccola qua!

pasta amb flors de carbassons

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

  1. Magnífics. Jo els preparo igual pero hi poso butifarra esparracada. Més català imposible!! Salut!

  2. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *