Com estic veient que aquests dies busqueu molt les amanides de pasta, encara que no siguin els meus plats preferits us en proposo un altra, que ha quedat força bé.
Recordeu que la pasta és més bona si és servida a temperatura ambient i no directament de la nevera. Dit això, de gustibus no disputandum est, si us agrada freda, freda sigui.
Ingredients per a 2 persones
- 160 g de pasta (he fet servir fusilli, queda bé qualsevol pasta curta)
- 125 g de mozzarella (o un formatge fresc tipus Burgos)
- 3 tomàquets madurs (trobo que els tomàquets pera queden millor de tots)
- 2 filets d’anxova
- 50 g de ruca
- unes quantes fulles d’alfàbrega fresca
- 2 cullerades de pinyons
- una cullereta de tàperes
- 3 cullerades soperes d’oli (més o menys)
Preparació
Primer de tot poseu la pasta a coure, que preparar això és un moment.
Renteu la rúcula i l’alfàbrega, passeu les taperes per aigua.
Poseu tot en una batedora: ruca, alfàbrega, anxoves, tàperes i pinyons i comenceu a triturar-ho afegint l’oli a poc a poc.
Diluïu la crema de ruca amb una cullerada d’aigua de cocció. Tasteu-la i ajusteu el punt de sal.
Escaldeu els tomàquets, refredeu-los, peleu-los, traieu-li les llavors i talleu-los a trossets.
Escorreu la pasta i barregeu-la en un bol amb la crema de ruca. Quan s’hagi refredat afegiu-hi els tomàquets, el formatge i si voleu uns pinyons sencers i unes fulles d’alfàbrega.
Si no us agrada la ruca podeu preparar la mateixa crema fent servir només l’alfàbrega…
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
Nyam, nyam, quina pasta més bona! A casa en diem pesto de ruca, del que en dius crema. Hi queda boníssima!
Author
Gràcies!
Avui hem provat aquesta i ens ha encantat…tot i que no teníem pinyons…li hem posat quatre d’avellanes.
Gràcies!
Author
Gràcies a tu Sílvia!