Encara que hagi millorat molt, el sofregit no és el meu fort. És per això que quan em va arribar aquest sofregit de ceba empordanès de Quim Matas l’he volgut tastar en una recepta simple i amp poc ingrediediens que no n’amaguessin el gust.
Aquell dia vaig fer tagliatelle a casa, també lligaria amb uns macarrons llisos, per nosaltres penne, caserecce, linguine, spaghetti.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de pasta
- un parell de carbassons
- sofregit de ceba, ben sofregit com només vosaltres sabeu fer
- parmesà ratllat
Preparació
Talleu els carbassons a rodanxes ben finets. Els haureu de fregit en abundant oli, com en la foto o amb una fregidora, que seria millor.
Poseu l’aigua a bullir i coeu la pasta.
Mentrestant escalfeu dues cullerades de sofregit. Quan la pasta estigui al dente, traieu-la de l’olla amb l’ajuda d’una forquilla o un cullerot i poseu-la ben mullada directament a l’olla amb la ceba. Afegiu-hi un cullerot d’aigua de cocció i saltegeu la pasta un parell de minuts fins a obtenir la textura desitjada. Si fa falta afegiu-hi més aigua. Afegiu-hi la meitat dels carbassons, parmesà, remeneu mig minut més, Emplateu i decoreu el plat amb els carbassons que sobren.
Ja direu, buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 6
Fa una pinta deliciosa!
Grazie!
Author
🙂 gràcies!
La meva companya i jo, sempre tenim discussions per el carbassó, jo el trobo susset , m’agrada més l’albergínia.
Gràcies per la recepta…i per la “pau domèstica”.
Author
Gràcies a vosaltres! 🙂
Plat fantastic, al b-crek, bonissim!!
Author
Al B-CREK??? 🙂