Aquest mes els dels Fogons de la Bordeta han proposat per el seu repte de la Recepta del 15 el carbassó. I finalment després de uns quants mesos de pausa hi puc participar un altra vegada amb una nova recepta de pasta amb carbassons.
Ja en tenim unes quantes, la pasta aromàtica amb verduretes en juliana, els carbassons amb menta, els rigatoni amb flor de carbassó, la pizza amb flor de carbassó, la pasta amb carbassons rapida, les tagliatelle amb cloïsses, carbassons i safrà i la pasta amb carbassons i gambes.
Aquesta és nova, original made by pastacatalans i és una adaptació de les Coppole di Garibaldi, una de les primeres receptes que vaig publicar.
Ingredients per 12 timbals
Primer de tot necessiteu un motlle per magdalenes. Si no el teniu podeu fer servir una safata de aquestes de Pirex per el forn i en lloc de fer 12 mini-timbals en feu un de gran, però amb aquestes dosis potser vingui una mica sec, augmenteu una mica les quantitats de llet i mantega.
- 4-5 carbassons
- 300 gr. de tagliatelle
- 100 gr. de llet
- 1 ou
- 150 gr. de mozzarella Copirineu a trossets
- oli per fregir els carbassons
- ½ ceba
- 50 gr. mantega
- alfàbrega
- parmesà
Preparació
Talleu els carbassons en el sentit de la llargada en tires molt primes. Jo he fet servir una pala talla formatge.
Fregiu-los en abundant oli calent i guardeu-los en un plat amb paper de cuina.
Després folreu el motlle de les magdalenes amb 4 tires de carbassó per forat, 2 en un sentit i 2 en l’altre, com una creu.
Talleu la ceba en trossets petits.
Passeu-la per la paella amb la mantega. Quan s’hagi tornat transparent afegiu-hi l’alfàbrega trinxada amb les mans, tapeu, apagueu el foc i deixeu que l’alfàbrega es panseixi.
Mentrestant coeu les tagliatelle exactament per la meitat del temps indicat al paquet. Escorreu-les e torneu-les a posar en l’olla de cocció o en un bol ample. Afegiu-hi l’ou batut amb la llet, la ceba i l’alfàbrega amb el suquet de mantega, la mozzarella i barregeu bé.
Amb l’ajuda d’un cullerot ompliu el motlle folrat amb els carabassons fregits.
Tanqueu com podeu cada timbal amb les tires de carbassó que surten del motlle.
Cobriu cada timbal amb abundant parmesà ratllat
Cap al forn per 20 minuts a 180º, fin quan el parmesà faci una crosta.
Una vegada fets capgireu el motlle sobre una safata i emplateu, dos o tres timbals per persona.
Buon appetito!
Us recordo que aquest bloc participa als Premis Blocs Catalunya 2012. Si teniu temps i encara no teniu cap candidat, jo necessito els vostres vots per arrivar a la final! Gràcies
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 11
mmmm.. està bé, encara que porti carbassó,… ho trobo deliciós…aixó ha d’estar genial!!!!!
Author
És veritat, a tu no t’agrada el carbassó oi?
jaja, no…però si me’l posan me’l mejo…!!!!
ja els vaig veure des de Madrid al mòbil, però veure els timbals en pantalla gran i just abans de dinar ja és matador! Quina pinta més tremenda!!!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Author
Gràcies a vosaltres per proposar els reptes! M’ho passo bomba cada vegada!
Quina recepta més original, m’ha encantat i el teu blog també. Ja m’he fet seguidora per estar al dia dels temes de… pasta! Una abraçada:
Sussi
Author
Gràcies Sussi! Acabo jo també de descobrir el teu bloc i ja el tinc als feeds 🙂
Molts records!
Pingback: Pasta al forn amb carbassons i xampinyons | La pasta per als catalans
Pingback: La pasta al forn a La cuina de Carbó | La pasta per als catalans
Lamento no haber visto antes esta receta de tallarines con calabacín, M’ha agradat molt i demà mateix la faré. Noraboa
Author
Envia’m fotos! Espero que t’agradi 🙂