Abans que s’acabin les flors de carbassons, us volia explicar aquesta recepta, un experiment, que a casa ha tingut molt èxit.
En Sandro Desii m’ha fet tastar aquesta nova línia de pasta, La Bianca, li diu, especialitat amb ou i enriquida amb Omega 3.
La vaig provar amb aquesta recepta i l’he trobat deliciosa, de veritat.
Els tagliolini són una varietat de pasta típica del Nord Itàlia, una mica més petits de les tagliatelle, llargs més o més com els espaguetis.
Ingredients per a 2 persones
- 180 g de pasta
- unes quantes flors de carbassons, com més millor perquè es tornen poca cosa, en aquestes fotos que veieu en tenia 10
- mitja ceba fresca
- un carbassó petit, ben fresc
- 60 g de cansalada viada amb pebre
- unes fulles de sàlvia
- parmesà
- oli
Preparació
S’ha de coure tot molt poc, així que podeu ja posar l’aigua a bullir.
Renteu les flors, traieu-hi el pistil i talleu-les en tires.
Talleu el carbassó a la juliana.
Escalfeu un raig d’oli generós i poseu-hi la ceba i la cansalada tallada a dauets. Coeu-ho molt poc, fins que la grassa de la cansalada quedi transparent.
Afegiu-hi les flors i el carbassó i amb la flama ben forta salteu-los per 3 – 4 minuts, no més.
Afegiu les fulles del sàlvia, apagueu el foc i tapeu. Que descansi 5 minuts.
Mentrestant escorreu la pasta al dente, guardeu un got d’aigua de cocció per si la pasta queda seca, i aboqueu-la a la paella.
Salteu la pasta amb la flama ben forta, cap al plat i abundant parmesà.
Ja direu!
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!