Bé, mentre vosaltres aneu fent fotos per el concurs, jo penjo una recepta que està esperant de fa massa temps.
La vaig tastar durant la meva visita a la fàbrica de pasta de Sandro Desii, feta per les mans del xef Axel.
Així és com l’he feta jo. Jo també he fet servir els espaguetis a la guitarra de Sandro Desii. Quedaria bé amb espaguetis normals, amb linguine o amb farfalle.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de pasta
- 1 carbassó mitjà
- 1 mango no massa madur
- ½ kg de gambes
- 50 ml d’oli
- sal i pebre
Preparació
Talleu la polpa del mango i el carbassó en dau petits.
Escalfeu l’oli en una paella ampla (on després hi haureu d’abocar la pasta) i coeu-hi les gambes per dos o tres minuts, que no es coguin massa.
L’Axel tenia gambetes fresques i el que va fer és pelar-les i afegir-les al final i a l’oli només va coure els caps de les gambes per treure-hi el gustet.
Retireu les gambes (o els caps) i reserveu-les. Afegiu-hi el mango i coeu-lo per 5 minuts tot remenant. Afegiu-hi el carbassó i coeu-ho per 5 minuts més, el carbassó ha de quedar cruixent, no tou.
Jo vaig posar el carbassó i el mango a l’hora perquè el mango era massa madur.
Mentre coeu el carbassó agafeu els caps de i aixafeu-los amb les mans per treure-hi el suc directament a la paella.
Passats els 5 minuts apagueu el foc i tapeu.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal. Mentrestant peleu les gambes i incorporeu-les a la salsa de carbassó i mango.
Escorreu la pasta al dente, torneu a encendre el foc a la paella i aboqueu-hi la pasta (si heu fet servir gambes fresques ara és el moment d’afegir-les). Saltegeu la pasta amb la flama ben forta per un parell de minuts.
Emplateu-ho i acabeu cada plat amb una mica de pebre.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 5
Merci Antonella però el merit de la recepta es d’en Sandro, que la va idea, jo només vaig posar les mans. T’han quedat superapetitosos.
Només volia dir que ja tinc el llbre!!!! ueeee!!!!!
Author
moltes gràcies Marta!
Gràcies per la recepta Antonella. La vaig fer ahir per sopar, amb gambes fresques, i va ser tot un èxit!
Author
Gràcies a tu!