O com es diu en napolità puparuole ‘mbuttunate ‘e maccarune.
Els maccarune serien els macarrons, perquè, crec que ja us ho he dit, per nosaltres maccheroni (aquí en italià) és tota la pasta.
Lo que vosaltres anomeneu macarrons per nosaltres són penne, pennette, mezze penne, pennoni, depenent de la mida, rigati o no, depenent de les ratlles.
L’altre dia vaig veure a Instagram la foto d’una amanida de pasta servida en un pebrot i m’he recordat d’aquesta recepta típica napolitana que tenia oblidada, segurament perquè a casa meva non es fa.
Vaig anar a mirar el meu evangeli personal, A Napoli si mangia così, i aquí la teniu.
Ingredients per una persona
Amb aquestes quantitats vaig farcir dos pebrots petits i no me’ls vaig poder acabar. Massa per una persona, però com sempre això depèn de la gana.
- 2 pebrots vermells petits (mireu la foto com a referència)
- 200 g de tomàquet triturat
- 15 olives d’Aragó
- una cullereta de tàperes
- un gra d’all
- oli
- sal
- una mica de pà ratllat
- alfàbrega
Preparació
Primer de tot escaliveu els pebrots. A mi m’agrada com queden a la graella elèctrica.
Quan estiguin freds li traieu la pela fent atenció a que no es trenquin.
Prepareu una salsa símil-puttanesca: escalfeu un raig d’oli abundant, afegiu-hi l’all sencer i pelat i abans que es cremi afegiu-hi el tomàquet triturat. Quan s’hagi reduït una mica, afegiu-hi les olives sense pinyó i les tàperes. Adjusteu de sal. A cocció ultimada afegiu-hi unes fulles d’alfàbrega i tapeu-ho.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal i escorreu-la bastant al dente.
Aboqueu-la a la paella amb la salsa, remeu-ho bé.
Farciu els pebrots amb una cullera i poseu-los en una safata per el forn. No passa res si queda una mica de pasta fora. Amaniu-los amb un rajolí d’oli, una miqueta de pa ratllat sobre cada pebrot i al forn amb grill per 10-15 minuts.
Apa! Una manera d’aprofitar els pebrots de l’hort.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 1
Mira que bo! Això mai m’hagués passat pel cap fer-ho! Gràcies per la recepta!
Petonets,
Olga