Pasta amb tomàquets, ricotta i mozzarella

AntonellaAmanides, Vegetals, Vegetarianes

Compartir aquesta entrada

Recepta d’estiu! Per fer amb els tomàquets massa madurs que us quedin per la nevera.

Ingredients per a 4 persones:

  • 400g de pasta (preferiblement curta com penne,  casarecce o fusilli)
  • 500g de tomàquets madurs
  • 100g de ricotta
  • 200g de mozzarella
  • oli, sal i pebre
  • un grapat de fulles d’alfàbrega fresca

Preparació

Renta els tomàquets i talla’ls a trossos grans.
Posa els tomàquets en una batedora, afegeix l’oli  i algunes fulles d’alfàbrega.
Tritura fins a obtenir una mescla homogènia.
Passa la mescla per un colador per eliminar les llavors i la pell, recollint el suc i la polpa en un bol gran. Afegeix sal i pebre al teu gust.

Afegeix la ricotta fresca al suc i a la polpa de tomàquet tamisada. Barreja bé fins a obtenir una crema homogènia. Afegeix més sal si és necessari i si vols més trossos de tomàquets. Jo els pelo.

Cou la pasta seguint les indicacions del paquet per obtenir una cocció al dente.
Escorre la pasta i condimenta-la immediatament amb la crema de tomàquet i ricotta.

Deixa que es refredi abans de servir. A mi no m’agrada freda de la nevera, m’agrada a temperatura ambient. Ah, i no passeu la pasta per l’aigua freda! Es perd la capa de midó i no lligarà bé amb els tomàquets.

Emplata-ho, talla la mozzarella a daus i distribueix-la sobre la pasta.
Decora amb més fulles d’alfàbrega fresca i, si vols, un raig d’oli d’oliva verge extra cru.

Buon appetito!

I aquí tens el vídeo si vols.

 

T'ha agradat? Comparteix-ho!