Recepta d’estiu! Per fer amb els tomàquets massa madurs que us quedin per la nevera.
Ingredients per a 4 persones:
- 400g de pasta (preferiblement curta com penne, casarecce o fusilli)
- 500g de tomàquets madurs
- 100g de ricotta
- 200g de mozzarella
- oli, sal i pebre
- un grapat de fulles d’alfàbrega fresca
Preparació
Renta els tomàquets i talla’ls a trossos grans.
Posa els tomàquets en una batedora, afegeix l’oli i algunes fulles d’alfàbrega.
Tritura fins a obtenir una mescla homogènia.
Passa la mescla per un colador per eliminar les llavors i la pell, recollint el suc i la polpa en un bol gran. Afegeix sal i pebre al teu gust.
Afegeix la ricotta fresca al suc i a la polpa de tomàquet tamisada. Barreja bé fins a obtenir una crema homogènia. Afegeix més sal si és necessari i si vols més trossos de tomàquets. Jo els pelo.
Cou la pasta seguint les indicacions del paquet per obtenir una cocció al dente.
Escorre la pasta i condimenta-la immediatament amb la crema de tomàquet i ricotta.
Deixa que es refredi abans de servir. A mi no m’agrada freda de la nevera, m’agrada a temperatura ambient. Ah, i no passeu la pasta per l’aigua freda! Es perd la capa de midó i no lligarà bé amb els tomàquets.
Emplata-ho, talla la mozzarella a daus i distribueix-la sobre la pasta.
Decora amb més fulles d’alfàbrega fresca i, si vols, un raig d’oli d’oliva verge extra cru.
Buon appetito!
I aquí tens el vídeo si vols.
T'ha agradat? Comparteix-ho!