Una recepta molt senzilla, rapida i lleugera. La vaig fer per les Mafaldine de Garofalo, va molt bé també per a pappardelle, tagliatelle, fusilli, farfalle, radiatori i, com té un gust delicat, per una pasta farcida.
Ingredients per a 4 persones
- 300 gr. de pasta
- 300 gr. d’espàrrecs blancs (jo he fet servir els de pot)
- 100 gr. de parmesà ratllat
- 20 gr. de pinyons + uns quants per decorar el plat
- pebre negre
- oli
- sal
Preparació
Talleu els espàrrecs a trossets i guardeu unes quantes puntes per decorar el plat. En una batedora o amb el minipimer tritureu els espàrrecs, els pinyons, el formatge i una mica de pebre. Continuant amb la batedora, afegiu a poc a poc un mica d’oli fins quan la salsa no resulti espessa i homogènia. Jo no hi afegeixo sal, però tasteu-la i ajusteu de sal i de pebre.
Coeu la pasta en abundant aigua salada. Escorreu-la i guardeu una mica d’aigua de cocció. Torneu-la a posar a la olla i barregeu-la amb la salsa. Si la salsa us sembla massa espessa, afegiu-hi una cullerada d’aigua de cocció.
Emplateu i decoreu el plat amb les puntes dels espàrrecs i amb els pinyons.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
Doncs si que sembla facil i segur que bonissima!
Petons
És fantàstic aquest bloc. Et felicito i, encara que no em coneguis, et llegeixo.
M’agradaria proposar-te un tema (que no sé si has tractat o almenys jo no he vist): com fer bullir bé la pasta. Potser és molt obvi, però jo mateixa encara no ho sé fer bé… Vull dir, quanta aigua posar, quan afegir la sal i quanta posar-ne, quanta estona bullir-la, etc etc…
Moltíssimes gràcies!!!
Author
Hola Raquel, moltes gràcies per seguir-me i per el comentari!
Com fer bullir la pasta no és un tema obvi, de fet uns dels primer posts abaven de aixó 🙂
Aquí tens l’enllaç: Com es cuina la pasta?
Molts records!
Té molt gust d’espàrrec? Ja sé que la pregunta és cutre, però és que a mi no m’agraden els espàrrecs blancs, però no me n’agrada la textura (perquè els espàrrecs verds, a la brasa o a la planxa, m’encanten).
Author
Hola, té gust d’espàrrec, però de textura rés… a més el parmesà fa la seva feina.
A mi en canvi els espàrrecs verd no m’agraden gaire!
Avui he descobert el teu blog i m’agrada molt,et felicito.pert cert i sense se gens original, podries penjar una recepte de salsa pesto¿.?Gracies
Author
Hola Joan Carles, gràcies per el comentari!
La penjaré com tingui les plantes d’alfàbrega, per fer les fotos. Una mica més endavant. 🙂
Records!