Pasta amb pesto de espàrrecs blancs

AntonellaArmoniche, Farfalle, Fusilli, Mafaldine, Pappardelle, Pasta farcida, Radiatori, Tagliatelle, Vegetals, Vegetarianes 7 Comments

Compartir aquesta entrada

Una recepta molt senzilla, rapida i lleugera. La vaig fer per les Mafaldine de Garofalo, va molt bé també per a pappardelle, tagliatelle, fusilli, farfalle, radiatori i, com té un gust delicat, per una pasta farcida.

Ingredients per a 4 persones

  • 300 gr. de pasta
  • 300 gr. d’espàrrecs blancs (jo he fet servir els de pot)
  • 100 gr. de parmesà ratllat
  • 20 gr. de pinyons + uns quants per decorar el plat
  • pebre negre
  • oli
  • sal

Preparació

Talleu els espàrrecs a trossets i guardeu unes quantes puntes per decorar el plat. En una batedora o amb el minipimer tritureu els espàrrecs, els pinyons, el formatge i una mica de pebre. Continuant amb la batedora, afegiu a poc a poc un mica d’oli fins quan la salsa no resulti espessa i homogènia. Jo no hi afegeixo sal, però tasteu-la i ajusteu de sal i de pebre.

Coeu la pasta en abundant aigua salada. Escorreu-la i guardeu una mica d’aigua de cocció. Torneu-la a posar a la olla i barregeu-la amb la salsa. Si la salsa us sembla massa espessa, afegiu-hi una cullerada d’aigua de cocció.

Emplateu i decoreu el plat amb les puntes dels espàrrecs i amb els pinyons.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 7

  1. És fantàstic aquest bloc. Et felicito i, encara que no em coneguis, et llegeixo.
    M’agradaria proposar-te un tema (que no sé si has tractat o almenys jo no he vist): com fer bullir bé la pasta. Potser és molt obvi, però jo mateixa encara no ho sé fer bé… Vull dir, quanta aigua posar, quan afegir la sal i quanta posar-ne, quanta estona bullir-la, etc etc…
    Moltíssimes gràcies!!!

  2. Post
    Author
  3. Té molt gust d’espàrrec? Ja sé que la pregunta és cutre, però és que a mi no m’agraden els espàrrecs blancs, però no me n’agrada la textura (perquè els espàrrecs verds, a la brasa o a la planxa, m’encanten).

  4. Post
    Author

    Hola, té gust d’espàrrec, però de textura rés… a més el parmesà fa la seva feina.
    A mi en canvi els espàrrecs verd no m’agraden gaire!

  5. Avui he descobert el teu blog i m’agrada molt,et felicito.pert cert i sense se gens original, podries penjar una recepte de salsa pesto¿.?Gracies

  6. Post
    Author

    Hola Joan Carles, gràcies per el comentari!
    La penjaré com tingui les plantes d’alfàbrega, per fer les fotos. Una mica més endavant. 🙂
    Records!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *