Un plat amb sabor delicat i, encara que les mongetes es poden trobar tot l’any, jo prefereixo preparar-lo a l’estiu. Tenia tallarines, es poden fer servir també gnocchetti (secs), fusilli, macarrons.
Ingredients per a 4 persones
- 250-300 gr. de pasta (aquesta vegada feu-me cas i no abundeu amb la pasta perquè com el plat porta patates ja veureu que les porcions seran abundants)
- 250 gr. de mongetes tendres de les llargues
- 2 patates mitjanes
- parmesà ratllat
- oli d’oliva extra verge, que sigui bo
- unes quantes fulles d’alfàbrega
Preparació
Talleu les mongetes a trossets de un parell de centímetres, peleu les patates i talleu-les a daus.
Coeu les verdures en una olla bastant gran amb bastant d’aigua al punt de sal.
Quan falta molt poc perquè les verdures estiguin cuites, afegiu-hi la pasta. Ajusteu de sal si fa falta.
Quan la pasta estigui cuita, escorreu tot en un colador i poseu pasta i verdura en un bol.
Afegiu-hi un bon raig d’oli en cru i un parell de cullerades de parmesà i l’alfàbrega tallada a trossets petits. Remeneu a poc a poc. La patata estarà molt feta i es desfarà. Heu de remenar aquell poc que necessiteu perquè l’oli i el parmesà es barregin i perquè la patata es desfaci aquella mica per lligar la pasta.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
Molt bona la recepta Antonella! Ja la he compartit en la pagina de facebook!
Mai se m’hauria acudit barrejar patata i pasta 🙂
M’agrada així, que la patata es desfaci i quedi una barreja lligada.
Author
I encara no has vist la pasta amb patates clàssica. Tot un plat d’hivern. Ja tinc les fotos, espero que passi l’estiu per penjarla 🙂
Pingback: Pasta de piment vermell de la Vera amb pop i patates | La pasta per als catalans
Pingback: Pasta amb crema de pebrots a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans
M’encanta aquesta recepta, la faig sovint i tothom flipa!!!👏🏼👏🏼👏🏼
Author
Moltes gràcies!