La coliflor es una verdura que no agrada a tothom i com a conseqüència la pasta amb coliflor tampoc. Aquesta recepta de mamma mia però, ha aconseguit convèncer fins i tot els més “anticolifloristes”.
Ingredients per a 4-5 persones (depèn de la gana)
- 300 gr. de pasta curta (penne rigate o tortiglioni o com en aquest cas pasta mista)
- 1 coliflor mitjana
- 2 botifarres
- 200 gr. de mozzarella de barra o aquests preparats ja triturats
- parmesà
- 50 gr. d’oli
- all
- pa ratllat
Preparació
Bulliu la coliflor tallada a trossos durant uns minuts amb una mica de sal, que es faci toveta però no massa. Coleu la coliflor i guardeu l’aigua de cocció.
Trinxeu les botifarres i coeu-les en una paella amb una miqueta d’oli. Reserveu.
En una olla ampla, sofregiu l’oli amb dos alls, sencers i pelats i afegiu-hi la coliflor. Deixeu-la coure un parells de minuts, que agafi sabor, i xafeu-la amb una forquilla.
Afegiu la pasta a la coliflor.
Afegiu-hi l’aigua que heu reservat sense arribar a cobrir del tot la pasta. Rectifiqueu de sal. Coeu-ho a flama regular, remenant perquè és fàcil que s’enganxi.
Quan la pasta estiguin a meitat cocció apagueu el foc. Afegiu-hi bastant parmesà, les botifarres i remeneu.
En una plàtera, feu una capa de pasta. Al mig poseu-hi la mozzarella. Feu una altra capa i acabeu amb pa ratllat i una miqueta de mantega. Al forn durant 15-20 minuts
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 12
Justament avui tenia una coliflor verda de l’hort de Barrés, també anomenat “broquil”, he trobat la recepta i mans a l’obra, avere que en sortirà.
Una petita apreciació, de fons podries posar una tarantella napolitana!!!!!!!.
Montse Cirera
Author
i que, com t’ha sortit? envia’m una foto que la penjo!
una abraçada!
M’agrada molt la teva pàgina, anirem provant receptes, ja que la pasta ens agrada molt.
Què és el RSS? Perdona la meva ignorància per la tecnologia però quan no has crescut amb ell costa anar-s´hi familiaritzant. M’agradaria fromar-ne part !
T’ho agraeixo per endavant!
La Montse d’Igualada.
Author
Hola Montse,
moltes grácies per seguir-me.
A veure com t’esplico aixó del RSS: és un sistema de subscripció als continguts del bloc per rebre’ls al teu lector de noticies preferit, al teu correu o al teu mòbil. Si vols més info, en trobes a la Viquipèdia, aquí l’enllaç a l’article: RSS
Salutacions!
Pingback: Pasta amb coliflor i anxoves | La pasta per als catalans
Pingback: lapastaperalscatalans a la ràdio! | La pasta per als catalans
només vull dona-te les gràcies per aquesta fantástica pàgina……
petons
Author
De res! Gràcies a tu per el comentari 🙂
Hola! Avui la meva mare ens ha fet aquesta pasta per dinar… ens hem llepat els dits!! Boníssima tot i que hi ha posat una mica de la seva collita… Jo provaré de fer-la per un dinar amb amics. Ja t’explicaré el resultat…
Author
És una de les meves preferides! 🙂 Gràcies per el comentari!
Pingback: La pasta al forn a La cuina de Carbó | La pasta per als catalans
Pingback: Pasta amb coliflor i botifarra #amorplatúnic | La pasta per als catalans