Tinc moltes receptes amb carxofes aquí al blog però faltava la més fàcil i ràpida de totes. Tant fàcil que no tinc foto a més del plat, sorry.
Per aquesta pasta us aconsello un format curt amb ratlles o sense per exemple casarecce, farfalle, o orecchiette, tortiglioni (no rigatoni però, massa grans) o simples maccarrons, en el meu cas he fet penne rigate.
Ingredients per 2 persones
- 4 carxofes
- 180 g de pasta
- oli
- all
- sal
- pebre
- parmesà (també m’agrada com queda amb l’Emmental ratllat)
Preparació
Peleu les carxofes i talleu els cors a trossos petits. Per a que no es facin massa foscos jo els poso en aigua amb el suc d’una mitja llimona, a més m’agrada el gust de la llimona que queda.
En una cassola on després hi haureu d’abocar la pasta, escalfeu un raig d’oli generós i un gra d’all sencer i pelat. Abans que l’all es cremi afegiu-hi les carxofes, una mica d’aigua, sal i pebre i coeu-les fins que estiguin toves. Si l’aigua s’evapora afegiu-ne més, i si queda una mica caldos no passa res.
Coeu la pasta i abans d’escórrer-la guardeu un got d’aigua de cocció.
Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la a la cassola amb les carxofes amb la flama encesa.
Remeneu-la per 2 o 3 minuts afegint una mica d’aigua de cocció. Afegiu el parmesà (dues cullerades soperes per persona) i continueu remenant fins a obtenir la textura desitjada. Si fa falta afegiu més aigua.
Emplateu-ho, una mica de pebre i buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!