Tortiglioni amb carxofes i botifarra. He inclòs la recepta en la categoria vegetarianes perquè sense botifarra queden boníssims igual. El procediment és lo mateix. Vaig fer servir els tortiglioni de la Garofalo, li diuen Elicoidali. Per per aquesta recepta també podeu fer servir rigatoni, penne rigate o macarrons.
Ingredients per a 3-4 persones (depèn de la gana)
- 200 gr. de tortiglioni
- 4 carxofes
- 200 gr. de botifarra (si és amb pebre millor)
- 400 ml. aprox. de brou (de carn o vegetal, fluixet)
- 3 cullerades soperes d’oli
- 30 gr. de mantega
- 2 culleretes de farina
- julivert
- sal
- pebre
- 1 dent d’all
- mitja llimona
- parmesà ratllat
Preparació
Netegeu les carxofes fins a deixar només la part tendra. Talleu el cor de la carxofa en lamines molt primes i deixeu-les en remull en un bol amb aigua i el suc de la mitja llimona per un 10 minuts.
En una paella ampla sofregiu l’all pelat per un minut, escorreu les carxofes i afegiu-les a la paella amb una mica de pebre. Deixeu que agafin color per uns minutets, remenant. Peleu la botifarra, esmicoleu-la i afegiu-la a la paella. Aneu remenant uns minuts més fins quan la botifarra no sigui daurada. Afegiu 300 ml. de brou, tapeu i coeu fins quan les carxofes no siguin tendres. Si fa falta, afegiu-hi una mica més de brou, això depèn molt de la qualitat del les carxofes.
Mentrestant en un platet prepareu una boleta amb la mantega, la farina i el julivert ben picat.
Quan les carxofes estiguin al punt, destapeu la paella i deixeu que el brou evapori però no del tot. Trèieu l’all.
Afegiu la bola de mantega a la salsa i remeneu fins quan la mantega no s’hagi desfet del tot i la salsa hagi lligat.
Coeu els tortiglioni en abundant aigua salada. Escorreu-los al dente i afegiu-los a la paella. Remeneu, emplateu i serviu amb una mica de parmesà ratllat.
Buon appetito!
Actualització
Ja us animeu a enviar foto!
Fusilli amb carxofes de l’Ana
Rigatoni amb carxofes de la Gemma
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 14
Buf, és normal que a les 10.20 del matí quan encara no he esmorzat em vingui de gust aquest plat?! Té una pinta espectacular! Em sembla que ja tenim dinar avui… 🙂
Ens encanta veure cares noves, mooooltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Author
A vosaltres per la iniciativa!
Aquesta pasta ja t’asseguro jo que la provo. Quina pinta per favor! És que em tornen boja les carxofes… I amb botifarra ni et conto! haha!
Moltíssimes gràcies per participar!
Petonets!!
M’encanta la pasta i amb aquesta salseta amb carxofes, se’m fa la boca aigua!!
Salutacions
Ahh i un blog genial per amants de la pasta com jo! Et seguiré segur!!
Author
Gràcies a tots!
Antonella, m’acabes de solucionar el tupper de demà 😉
M’encanta la teva pasta amb carxofes, dos dels meus ingredients preferits.
Un petonet
Author
foto! foto! 🙂
Author
Gràcies!
els he fet aquesta nit, boníssims!
Pingback: Pasta amb carxofes, pernil i safrà | La pasta per als catalans
Sobre la recepeta pasta amb carxofes i botifarra, la he fet amb botifarra de perol, que es típica de Girona, el tipus de pasta, Caserece de Gragnano.
Ha quedat boníssima.
He descobert el bloc aquests dies, molt interessant.
Felicitats.
Jaume
Author
Gràcies Jaume. Bon any!