Una nova recepta per aprofitar dels últims carbassons de temporada. La senyora Anita, que té el hort més maco del poble ja no en té més… les plantes d’alfàbrega també comencen a far-se mal bé així que som-hi!
Ingredients per a 4 persones
- 300 g de pasta (que poden ser penne rigate, macarrons, fusilli, farfalle)
- 2 carbassons mitjans
- 10/15 tomàquets cirerols
- 150 g de ricotta
- un raig abundant d’oli
- sal i pebre negre
- alfàbrega
Preparació
Primer de tot renteu els tomàquets i els carbassons i talleu els carbassons en daus petits i els tomàquets per la meitat.
Escalfeu l’oli en una paella ampla (on després hi haureu d’abocar la pasta) i comenceu a coure els carbassons amb la flama ben forta. Volem que es daurin per fora sense coure massa, que quedin cruixents (per això com més petits els talleu, millor).
Quan estiguin daurats afegiu-hi els tomàquets.
Aixafeu-los amb una forquilla, ajusteu el punt de sal i continueu amb la cocció per 5 minuts, sempre amb la flama forta.
Apagueu el foc, afegiu-hi un parell de fulles d’alfàbrega, tapeu i deixeu que reposi.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal.
Quan la pasta estigui quasi feta, poseu la ricotta en un bol i diluïu-la amb un cullerot d’aigua de cocció de la pasta i una mica de pebre.
Ha de quedar una crema.
Abans de escórrer la pasta torneu a encendre el foc a la paella amb els carbassons i els tomàquets. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella.
Incorporeu-hi la ricotta i remeneu per un parell de minuts amb la flama ben forta.
Emplateu-ho i decoreu amb unes fulles de alfàbrega.
Jo no hi he posat parmesà, però una mica no quedaria pas malament sobretot se en lloc de la ricotta feu servir mató.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 6
Avui per dinar he fet la pasta amb carbassons i tomàquets lligada amb ricotta, boníssim! ha estat un èxit! Moltes gràcies per compartir les teves receptes!
M’encanta la barreja de la pasta amb la verdura.
Aquesta l’haig de fer un dia.
Una abraçada.
Pilar.
Author
Ja em diràs com et queda 🙂
Gràcies per el comentari!
Boníssima!!!
L’he versionat posant una mica més d’alfàbrega i de ricotta de la que hi dius tu, i canviant el pebre negre per una mescla de 5 pebres diferents, que trobo que hi dóna un punt més aromàtic.
T’agafo la idea pel meu blog de cuina amb formatge, que ha estat tot un èxit a casa aquesta recepta!
Author
Que bé!
Doncs ja passaràs link!
Molts records i gràcies per el comentari
i tant! el nostre blog és:
http://maythecheesebewithyou.wordpress.com/
de moment només hi ha un plat de pasta, però n’hi haurà uns quants més (i espero no fer cap barbaritat! jajaja)