Una variació de la pasta amb carbassa clàssica, una mica menys lleugera, però va bé de tant en tant per canviar una mica. És una salsa que és pot preparar abans i guardar a la nevera i al moment només haureu de coure la pasta. Jo he fet servir les Mafaldine (és nota molt que fa uns dies estaven en oferta??), també podeu fer servir pappardelle, tagliatelle, farfalle, casarecce.
Podeu fer servir ricotta, mató, mascarpone o Philadelphia. La textura serà sempre igual, el gust varierà una mica.
Ingredients per a 4 persones
- 320 gr. de pasta
- 300 gr. de carbassa (ja neta)
- 150 gr. de formatge cremós
- una ceba petita
- oli
- sal
- pebre
- nou moscada (opcional)
Preparació
Sofregiu la ceba trinxada amb tres cullerades d’oli. Talleu la carbassa a trossos s i afegiu-la a la ceba. Remeneu per 5 minuts, afegiu-hi un got d’aigua i deixeu que fagi xup-xup fins quan la carbassa no estigui feta. Si fa falta afegiu-hi una mica més d’aigua calenta. Afegiu el formatge, la nou moscada i ajusteu de sal i pebre (amb una mica més de pebre queda més bona jo crec perquè el pebre contrasta el gust dolç de la carbassa) i passeu-ho tot amb minipimer amb fins que quedi com una crema.
Coeu la pasta en abundant aigua salada, escorreu-la al dent i aboqueu-la a la paella on heu cuit la salsa. Guardeu una mica d’aigua de cocció. Remeneu i si la salsa us sembla poca o enganxosa afegiu-hi una mica de aigua de cocció.
Si us agrada trobar trossets de carabassa també podeu probar a tallar la carbassa amb un ratllador amb forats grans i no passar la salsa per el minipimer, queda així:
Jo la prefereixo.
Una altra opció és fer primer el purè de carbassa, guardar-ne una mica, i després utilitzar-lo per guarnir el plat, com a base per exemple.
Aquí hi vaig posar una mica de formatge de cabra ratllat i pernil salat passat per la paella.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 3
Pingback: Pasta amb carbassa i ceps | La pasta per als catalans
Pingback: Pasta amb carbassa i salsitxa a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans
Pingback: Galets amb carbassa i mascarpone | La pasta per als catalans