Una de les receptes amb més èxit d’aquest blog és la pasta amb albergínies al forn.
Aquesta és semblant en el gust, però més ràpida de fer i menys calòrica perquè en lloc de fregir les albergínies les coem amb el grill del forn.
Ingredients per 2 persones
- Entre 160 i 200 g de pasta curta
- 2 albergínies mitjanes
- 4 tomàquets pera madurs
- oli
- 5-6 fulles d’alfàbrega
- all
- mozzarella si en voleu posar o parmesà o pecorino
Preparació
Primer de tot renteu les albergínies i talleu-les a daus petitons i regulars.
Poseu un paper de forn a la safata del forn, poseu-hi les albergínies, una mica de sal, un raig d’oli i coeu-les amb el grill del forn. Deixeu-les uns 7 minuts i quan les veieu torradetes, remeneu-les amb una cullera de fusta i deixeu-les 4-5 minuts més. Han de quedar així.
Mentrestant poseu l’aigua a bullir i prepareu la salsa.
Renteu els tomàquets i talleu-los a quarts.
Escalfeu un raig d’oli abundant, poseu-hi un gra d’all sencer i pelat i abans que agafi color afegiu-hi els tomàquets. Quan comencen a pansir-se aixafeu-los amb una cullera de fusta i coeu-los poc, entre 5 i 10 minuts. Han de quedar amb suc.
Quan estiguin, afegiu-hi les albergínies, remeneu-ho tot, afegiu-hi l’alfàbrega, apagueu el foc i tapeu-ho.
Si hi voleu posar mozzarella fresca talleu-la a trossets petits. Si opteu pel parmesà o el pecorino o un formatge d’ovella curat els podeu ratllar o fer-ne encenalls.
Quan la pasta estigui al dente, amb l’ajuda d’una escumadora traieu-la de l’aigua i poseu-la a olla amb la salsa.
Remeneu amb la flama ben forta, afegiu-hi el formatge escollit i cap al plat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!