Avui acaba el període d’expedició llicència per la recol·lecció i el comerç de tòfona fresca a Catalunya. I d’aquí a dos dies acaba la 84ª Fira internacional de la Tòfona blanca de Alba a Itàlia, un any o l’altre hi aniré. M’encanta la tòfona. Blanca o negra. Però com val una pasta (xist!), la blanca uns 3000€ per quilo en el 2010 ens diu la Viquipèdia i tampoc es troba fàcilment, m’acontento amb un paté de ceps i tòfona (salsa tartufata) que trobo a Il Mercato, Espai gastronòmic. I també allà vaig comprar aquestes pappardelle, que crec sigui el format que més bé s’acompanya a aquesta recepta.
Ingredients per a 3 persones
- 250 g de pappardelle
- 60 g de mantega
- 3 cullerades de salsa tartufata
- 3 ous frescos
- parmesà ratllat
Preparació
Primer de tot comenceu a posar l’aigua a bullir que fer la salsa és un moment. Important abans d’escórrer les pappardelle, guardar una tassa d’aigua de cocció que podrà servir per diluir la salsa si queda massa seca.
En una paella, on després hi haureu d’abocar la pasta, foneu la mantega afegiu-hi les tres cullerades de salsa tartufata, remeneu-ho fins que estigui ben amalgamat i apagueu el foc. Les quantitats són orientatives: més o menys mantega o salsa tartufata segon els vostres gustos.
Com el plat es refreda de seguida, jo vaig separar els rovells abans de emplatar-ho, per fer-ho més fàcilment. Quan es mengia, el rovell es trenca i deixa la pasta molt cremosa. Únic requisit: s’ha de anar ràpid.
Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la a la paella, amb la flama encesa, i remeneu-ho bé. Si la salsa no fos bastant fluida, afegiu-hi una mica de l’aigua de cocció que heu guardat.
Emplateu-ho i poseu delicadament un rovell al mig de cada plat. Empolvoreu amb abundant parmesà i cap a taula, corrent!
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 3
BRU-TAL! Amb pocs ingredients però molt ben triats podem aconseguir una recepta de treure’s el barret! petons, Antonella!
Això és per treure’s el barret, i ben fàcil!
Per cert, “mengia” s’escriu “menja” 😉
Pingback: Els blocs del dissabte. Una ullada a alguns dels nostres blocs amics per Nadal | Món Paral·lel