Us deixo aquest plat per el cap de setmana llarg que ve, que tindreu una mica més de temps per dedicar-vos a la cuina. Com sempre sembla difícil, però no ho és gens, només falta una mica de paciència.
És un plat bastant coreogràfic que proposat en mitja dosi, és perfecte també per un sopar.
Jo he calculat 8 paccheri per persona, el doble del que es veu a la foto. I és bastant.
Us dono les dosis per a dues persones, ja us ho fareu.
Ingredients per a 16 paccheri
Aquest eren marca Garofalo, en trobareu en botigues de productes italians, als súpers no els hi he vist mai
Per el farcit
- 150 g de carxofes ja netes i pelades
- 100 g de patata tallada en daus
- 100 g de formatge tou (jo he fet servir una scamorza fumada que vaig comprar en una botiga de productes italians. El toc fumat queda molt bé amb aquesta combinació. En substitució podeu fer servir un formatge que no es desfaci massa, com ara Edam, Tetilla…)
- 3 cullerades de parmesà
- 1 fulla de porro
- ametlles en lamines
- sal
- pebre
Per la beixamel
- ½ litre de llet
- 50 gr. de farina
- 25 gr. de mantega
- nou moscada
- sal
Preparació
Talleu les carxofes i feu servir només la part més tendra. Talleu-los a trossets i perquè no es facin negres deixeu-los en aigua amb el suc d’una mitja llimona.
Peleu la patata i talleu-la en daus no massa grans.
En una olla (jo he fet servir la olla a pressió), escalfeu un raig d’oli i afegiu-hi les carxofes i la patata. Ajusteu de sal i pebre i cobriu-ho amb un parell de dits d’aigua. Coeu-ho fins que estiguin cuits i si fa falta aneu-hi afegint una mica d’aigua.
Mentrestant talleu el formatge en dau petits i poseu-los en un bol.
També podeu ja preparar la fulla de porro: talleu-la en tires, escalfeu una mica d’aigua i quan arrenca el bull coeu-hi les tires per 30-40 segons i retireu-les amb una escumadora.
Quan les carxofes i les patates estiguin cuites passeu-les per el minipimer fins a obtenir una crema. Si han quedat massa caldoses, millor si les treieu fent servir una escumadora i afegir l’aigua de cocció a poc a poc si fa falta.
Aboqueu la crema de carxofes al bol amb el formatge, afegiu-hi el parmesà i remeneu-ho bé.
Coeu els paccheri exactament per la meitat del temps indicat pel fabricant. Coeu-ne algun de més per si es trenquen.
Escorreu-los amb una escumadora i deixeu que es refredin sobre un drap de cuina.
Amb l’ajuda d’una cullereta aneu-los omplint i poseu-los verticalment en una safata per el forn. Lligueu-los de quatre en quatre amb la fulla de porro (si és mullada s’enganxa sola).
Prepareu la beixamel com de costum: en un cassó escalfeu la mantega hi afegiu-hi la farina a poc a poc, que no es facin grumolls. Afegiu la llet a poc a poc remenant contínuament. Ajusteu de sal i afegiu-hi la nou moscada.
Cobriu cada grupet de paccheri amb una cullerada de beixamel (poca beixamel)
Poseu-los al forn per 15-20 minuts a 180º, ventilat. Fins que es formi una mica de crosta.
Emplateu-ho i decoreu el plat amb les ametlles (les podeu torrar una mica primer).
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 1
Aquesta presentació quede molt xula, Antonella! Jo tinc uns paccheri publicats al bloc, però farcits amb brandada i regats amb oli de sàlvia, era el primer cop que els farcia i van quedar súper bons! Per a la propera, m’apunto el teu farcit! Petons!