És un plat molt delicat i amb gustos intensos a l’hora. Ideal si voleu sorprendre els vostres convidats. El únic altre format de pasta seca que recomano per aquest condiment son els gnocchetti sardi.
Ingredients per a 4 persones
- 250/300 gr. de orecchiette
- 2 fonolls
- 1/2 llimona
- la molla de dues llesques de pa de pagès
- 1 gra d’all
- bitxo
- oli
- pecorino romano o qualsevol formatge de ovella curat, que es pugui ratllar bé
Preparació
Netegeu els fonolls i talleu-los a lamines primetes. En una paella, amb 6 cullerades d’oli, sofregiu l’all i el bitxo, trèieu-los i sofregiu els fonolls per 6-7 minuts, fins que siguin daurats. Afegiu-hi el suc de la mitja llimona, coeu un minut més. Apagueu el foc, trèieu-los de la olla amb una escumadora i reserveu-los.
Coeu les orecchiette en abundant aigua salada.
Uns minuts abans que estiguin al dente, torneu a encendre el foc de la paella i quan l’oli estigui calent, afegiu-hi la molla de pa ben trinxadeta (jo la vaig posar 5 segons a la Thermomix). Remeneu fins quan el pa no s’hagi daurat i afegiu els fonolls i la pell ratllada de la mitja llimona. Deixeu que agafin sabor per un minut.
Escorreu les orecchiette i aboqueu-les a la olla. Remeneu bé, emplateu i acabeu el plat amb una mica de formatge ratllat.
Buon appetito! I sobretot, si en feu, envieu-me una foto, la penjaré! Gràcies!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 5
You are killing me! One recipe looks and sounds better than the next!
Author
🙂
I tried it and this is truly recommendable. Unusual, subtle flavours and delicate textures in a perfect marriage that is highly appealing and perfectly adequate for vegetarians. Yum!.
Dubte : el pa ha d’estar sec ? o del dia ? o tant s’hi val
Mercès
Author
Hola Josep,
més seca és, més bé queda, més cruixent i xupa menys oli. Però si no ho fos no passaria res.
Records!