El minestrone és una minestra de verdures. No existeix la recepta perfecta, ni quantitats establer-tes ni una llei que diu quines verdures sí i quines no.
Us explicaré com ho fem a casa meva. Normalment es menja sol, acompanyat amb pa torrat, amb arròs o amb pasta. Jo el prefereixo sol però per amor a l’art (o a la pasta) aquesta vegada l’he fet amb pasta.
Ingredients que no falten mai
- oli
- cansalada viada amb pebre o pernil salat
- la pela del parmesà
- mongetes ja cuites (de pot o fresques)
- patates
- ceba
Ingredients que normalment hi son
- carbassons
- pastanagues
- coliflor
- pèsols (frescos o congelats)
Ingredients variables
- carbassa
- porro
- mongetes tendres
- col
- api (ni ha qui en posa amb el sofregit)
El de la foto porta capocollo (un embotit semblant a la cansalada viada), ceba, pastanaga, carbassó, patata, coliflor, mongeta tendra i mongetes.
Jo faig servir la olla de pressió.
Per les quantitats normalment es posa el mateix volum de cada ingredient i el sofregit de oli, ceba i cansalada viada ha de ser proporcional a la quantitat de verdures.
Ni ha qui fa coure les verdures amb caldo o qui hi posa aigua i una pastilla de brou, jo només hi poso aigua i sal.
Per la pasta no més de 40 gr. per persona. Un format que vagi bé per sopes.
Preparació
Renteu les verdures i talleu-les en daus. En una olla molt gran sofregiu la ceba i la cansalada amb l’oli.
Abans que la ceba agafi color afegiu-hi totes les verdures, la pela del parmesà (es tornarà tova durant la cocció i es desfarà una mica perfumant la minestra) remeneu i cobriu amb aigua. Si feu servir l’olla de pressió no cal que cobriu les verdures del tot, afegiu aigua fins a cobrir tres quarts de les verdures.
Ajusteu de sal. Tapeu i coeu fins que les verdures estiguin cuites. Al final de la cocció destapeu la olla i afegiu-hi les mongetes. Coeu un 5 minuts més, el temps necessari perquè les mongetes s’amalgamin amb la minestra i ja està.
Coeu la pasta a part i afegiu-la al minestrone. Emplateu i acompanyeu amb pebre negre si us agrada.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 8
Ummm sembla que puc olorar i tot la teva recepta!! M´encanta aquest plat, em porta records de la meva infantesa, perquè la meva mare el feia moltes vegades per sopar…mira, m´has donat una idea per avui 😉
Petonets eivissencs!!
Quina bona idea la de la pela del parmesà, des d’ara la guardaré per la sopa, doncs la minestrone a casa es un plat molt present. Jo també la preparo sola, i després la que em sobra l’afegeixo a unes llenties.
Moltes felicitats pel premi!!! Molt merescut, doncs el teu blog es molt interesant i les receptes boníssimes!!!
Author
Gràcies Maria Jose!
Bacetti italiani!
Author
Moltes gràcies Paulina.
La pela del parmesà també la utilitzem per fer arròs amb col o escaroles amb mongetes. Tot allò que és tipus minestra, vaja.
Salut!
Sí que és semblant a la que hem publicat al nostre bloc, sí.
Aquí la teniu:
http://www.bojosperlacuina.com/seccions/receptes/pastaiarros/sopa-de-verdures-amb-pasta/
Un altre #no al teu bloc :D. Sóc un llepafils hehehe…
Author
que vol dir? 🙂
Una altra recepta amb verdura… que no m’agrada 🙁
Volem que cuinis amb albergínia 😉