Com que sembla que la tardor estigui a punt d’arribar (finalment!) avui he volgut aprofitar els tomàquets que encara queden a l’hort i de les 4 fulles que encara aguanten a la planteta d’alfàbrega. Una pasta d’estiu super senzilla i ràpida.
Ingredients per a una persona
- 50 gr. de macarrons (o fusilli)
- 1 mozzarella fresca
- 2 tomàquets
- 2 cullerades d’oli
- 4-5 fulles d’alfàbrega
- parmesà
- sal
Preparació
Peleu els tomàquets, escorreu l’aigua i les llavors, talleu-los a trossets, i coeu-los en una paella amb l’oli i una mica de sal amb foc fort durant 5 minuts com a màxim. Afegiu-hi l’alfàbrega, tapeu i apagueu el foc.
Coeu la pasta. Quan estigui feta, afegiu-la a la paella juntament amb la mozzarella tallada a trossets i el parmesà. Remeneu i serviu.
Observacions
Els tomàquets han de quedar quasi crus. Millor que no siguin molt madurs.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 8
Hola Antonella, té escoltat avui a RAC1 i m’he enrecordat per què ja et coneixia de receptes.cat. Enhorabona al club dels nominats a RAC1 !!!, jeje. Molt interesant el teu bloc. Per cert, has vist la peli “Vacaciones en ferragosto”?…fan “Pasta al horno” que fa molt bona pinta , tens la recepta? Gràcies.
La veritat es que aquest ùltims dies ja venen de gust plats més calents, però aquesta amanida es molt gustosa.
Possaré el blog entre els meus favorits per seguir-te. Si vols veure el meu:
http://cocinabetulo-blogspot.com
Bon cap de setmana.
Author
Bon dia Albert!
jo a RAC1? on? quan??? de veritat?? em baixaré el podcast.
La peli no l’he vista, pero de pasta al forn n’hi ha mil varietats… aquest cap de setmana potser m’hi dedicaré i t’aviso! Gràcies per seguir-me!
Author
Moltes gràcies per seguir-me Ana,
No puc accedir al teu bloc, l’adreça és correcta?
Bon cap de setmana a tu tambè!
Pingback: Pasta amb crema de pebrots a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans
Ens ha encantat, gràcies un altre cop, Antonella!
Dues observacions: en cap moment parles de sal, pebre o el polsim de sucre. Jo els hi he posat a quan el tomàquet ja començava a estar cuit. És això?
I, una confessió: quan em fan pelar, treure les llavors i tallar a quadradets el tomàquet, vaig directament a la llauna de tomàquet trossejat. És greu, doctora?
Author
Hola!
Recepta actualizada 🙂 Jo no hi poso sucre als tomàquets perquè de fet només els faig servir a l’estiu de l’hort, quan són macos i vermells i ja m’agraden així. La resta de l’any tiro de tomàquet triturat Mutti, per mi no, no és greu 🙂
Moltes gràcies!
Entesos, doncs. Continuarem explorant el teu fantàstic receptari, molt agraïts.