La pasta per als catalans torna a RAC1 i per tot l’estiu!

AntonellaBucatini, Mitjans, Trofie, Vegetals, Vídeorecepta 4 Comments

Compartir aquesta entrada

Dissabte passat vaig començar una petita col·laboració al programa Via Lliure estiu, cada dissabte i diumenge, amb en Xavi Bundó. Cada dia us explicaré una recepta de pasta fresqueta i fàcil fàcil. Acabo de veure que els podcasts de la secció a la pàgina de RAC1 es diuen “Anto no hi ha pasta”…eheh…
Dissabte hi vaig estar una una mica més, vam parlar una miqueta del bloc i del llibre, vam dir quatre consells sobre com cuinar la pasta, per exemple que no cal afegir oli o mantega a la pasta després d’escórrer-la, que si la passeu per aigua perdreu la capa de midó que cobreix la pasta i de conseqüència la salsa no s’enganxarà bé a la pasta, cosetes així.
També vam parlar de la truita de pasta, aquest gran invent per aprofitar de la pasta que queda i finalment vam explicar com fer aquesta recepta amb carbassó que a mi m’agrada moltíssim, es fa en pocs minuts i queda la mare de bé.

Ingredients per a 4 persones

  • 250 g de pasta (en el vídeo vaig fer servir bucatini i ahir en vaig fer amb tallarines a la guitarra d’en Sandro Desii, exquisit)
  • 1 carbassó gran o dos de petits
  • una ceba
  • 100 g de cansalada viada amb pebre (que podeu substituir amb pernil salat o amb una mica de salsitxa esmicolada). Aquesta pasta queda molt bona també sense afegir-hi gens de carn.
  • 70 ml d’oli
  • alfàbrega
  • parmesà ratllat

Preparació

Comenceu a escalfar l’aigua per la pasta perquè això va tan ràpid que podeu coure pasta i salsa a l’hora.
Ratlleu la ceba i talleu la cansalada a trossets. Escalfeu l’oli en una paella ampla (on després hi haureu de abocar la pasta i afegiu-hi la ceba i la cansalada viada. Quan el greix de la cansalada s’hagi fet transparent comenceu a ratllar el carbassó a la juliana directament a la paella. No s’ha de coure, amb el temps que ho ratlleu tot ni ha prou.
Afegiu-hi unes quantes fulles d’alfàbrega, tapeu i apagueu el foc.
Escorreu la pasta (a la ràdio no m’he recordat de dir de guardar un got d’aigua de cocció per afegir a la pasta si queda massa seca) i aboqueu-la a la paella.
O podeu fer com fa el meu germà al vídeo, que treu els bucatini directament de l’olla i ben mullats els posa a la paella. Saltegeu la pasta per un parell de minuts, afegiu-hi parmesà i cap al plat.

Aquí el podcast

El diumenge només vaig tindre 4 minutets per explicar la recepta. Amb el meu català i de pressa potser no s’ha acabat de entendre bé. La recepta era del pesto rosso, o pesto vermell, en italià pesto alla Trapanese que trobeu a la pagina 102 del llibre reivindicatiu La pasta per als catalans

 

Aquí el podcast:

I això és tot, fins demà a la una amb una nova recepta!

Bon cap de setmana!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 4

  1. Post
    Author

    Grazie! Dono gli Swingrowers un gruppo siciliano e se fai attenzione alle parole vedrai che con la cucina c’entra ben poco. Per fortuna non si capisce!! 🙂

  2. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *