Galets farcits de carbassons i gambes amb salsa de safrà

AntonellaAl forn, Conchiglioni, Galets, Lumaconi, Peix, Vegetals 9 Comments

Compartir aquesta entrada

L’any passat ja us vaig proposar diferents receptes de galets farcits, com a compromís italo-català per les festes deia. Vam fer galets farcits de salsa bolonyesa gratinats amb beixamel, de coliflor gratinats amb beixamel, de marisc gratinats amb salsa de tomàquets, de verdures variades gratinats amb salsa de tomàquets i de salmó i ricotta gratinats amb mantega.

Aquest any només tinc una recepta nova, no he tingut gaire temps. Us recordeu del la pasta amb carbassons i gambes? És un dels meus plats preferits. He utilitzat els mateixos ingredients per aquest galets i els hi he elaborats en manera una mica diferent.

Ingredients per a 20 galets

  • 150/200 gr. de gambes crues ja pelades
  • 300 gr. de carbassons ja nets i tallats a daus no massa petits
  • mitja ceba
  • 200 gr. de nata per cuinar
  • 1 sobre de safrà
  • 25 gr. de mantega
  • oli
  • sal
  • pebre

Preparació

Recordeu que per les preparacions de pastes al forn el temps de cocció de la pasta ha de ser exactament la meitat del temps indicat al paquet? Bé, aquest any he fet servir els galets Sanmartí, el patrocinador del concurs de Nadal 2012  (per cert ja us heu apuntat?). Al paquet posa que la cocció ha de ser entre 25-30 minuts. Sincerament he pecat de presumpció i he pensat que era massa temps. Em vaig recordar que els galets Garofalo de l’any passat tenien una cocció de 14 minuts. La pasta Sanmartí és més artesanal, doncs necessita un temps de cocció més llarg, 20 minuts. Doncs per els galets al forn he considerat que eren suficients 10 minuts de cocció i no m’he equivocat. Si els coeu massa es trencaran, serà més difícil farcir-los i després del forn seran massa tous. Esteu avisats!

Els galets els podeu coure contemporàniament a la preparació del farcit així que primer de tot poseu l’olla amb l’aigua a bullir.

En una paella amb un raig d’oli coeu les gambes per 3-4 minuts, que no s’assequin. Reserveu-les.

En la mateixa paella, coeu els carbassons amb tapa. Quan hagin tret una mica d’aigua trèieu la tapa i coeu fins que estiguin tous (però no massa).

Ajusteu de sal i poseu-los en el contenidor del minipimer, afegiu-hi les gambes i tritureu-los amb un parell de cops. La crema no ha de ser massa fina.

Mentrestant els galets ja estaran fets, escorreu-los i poseu-los sobre un drap sec.

Ompliu-los amb una cullereta o amb una manega pastissera i poseu-los un al costat de l’altre en una safata per el forn. Amb aquestes quantitats per omplir 20 galets necessitareu ¾ de crema.

Talleu la ceba en trossets petits.

En la mateixa paella on heu cuit les gambes i els carbassons, foneu la mantega i coeu la ceba remenant. Abans que agafi color afegiu-hi la nata. Quan sigui calenta afegiu-hi el safrà i remeneu bé fins que estigui completament dissolt. Quan arrenca el bull apagueu el foc. Aboqueu la meitat de la salsa de nata als galets. Veureu que se’n va tota al fon de la safata.

Barregeu la salsa de nata que queda amb la resta del compost de gambes i carbassons. Poseu una cullerada de compost al damunt de cada galet. Si en queda no la feu servir tota. El que no volem és ofegar els galets en la nata.

Ara passeu els galets al forn 30 minuts a 180º. Aneu mirant que no s’assequin massa.

Com tots les pastes que passen pel forn podeu preparar aquest galets el dia abans i guardar-los a la nevera. Abans de posar-los al forn deixeu-los fora de la nevera per una mitja hora o enforneu-los directament just quan poseu el forn en marxa i que arribin a poc a poc a temperatura.

Em sembla que ho he dit tot!

Si no ens llegim abans de Nadal, Buone Feste e Buon Anno a tutti!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 9

  1. Post
    Author
  2. Post
    Author
  3. Pingback: Ferran Sala Casasampere » Concurs de Nadal- patrocinat per Pastes Sanmartì

  4. Pingback: Concurs de Nadal, la guanyadora és… | La pasta per als catalans

  5. Post
    Author
  6. Hola a part d’aksta recepta de Lumaconi farcits , en tens alguna més
    Aksta ja la he fet varies vegades
    Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *