Fusilli col buco amb crema de carbassa i gorgonzola

AntonellaConchiglie, Conchiglioni, Farfalle, Fettuccine, Fusilli, Gemelli, Gnocchi, Pappardelle, Reginette, Tagliatelle, Vegetals 8 Comments

Compartir aquesta entrada

La carbassa es combina quasi amb tot. Potser és un dels ingredients amb que hi ha més receptes aquí al blog. Avui amb gorgonzola, que, depenent dels gustos podeu substituir amb Roquefort o Formatge Blau.
És una salsa molt cremosa i he fet servir aquests fusilli col buco. També la podeu combinar amb farfalle, mafaldine, tagliatelle, pappardelleQueda molt i molt bé amb els gnocchi però a casa meva no en són fans.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g de pasta curta o llarga i ampla
  • 250 g de carbassa ja pelada i tallada a daus
  • 50 g (o més) de gorgonzola
  • una ceba petita
  • oli
  • sal
  • pebre

Preparació

Escalfeu un raig d’oli en una paella i enrossiu-hi la ceba tallada a trossets.


Quan hagi agafat color afegiu-hi la carbassa. Saltegeu-la per un parell de minuts, cobriu-la amb aigua calenta i ajusteu de sal i pebre.


Coeu-la amb flama forta fins que estigui tova. Ha de quedar un xic caldosa, si fa falta aigua afegiu-la.


Poseu la carbassa i el gorgonzola en un robot de cuina o en el contenidor del mixer a immersió i tritureu-ho fins a obtenir la crema.


A mi m’agrada fort de gorgonzola i n’hagués posat més de 50 g. Però com a la resta de la família no, amb 50 g n’hi va haver prou. Per mi en afegir a trossets al meu plat (com a la foto principal).

Coeu la pasta, guardeu un got de l’aigua de cocció, escorreu-la i aboqueu-la a la paella i remeneu-la amb flama forta per un minut o dos.

Si la crema no ha quedat prou liquida, podeu fer servir ara l’aigua de cocció que heu guardat per obtenir la textura desitjada.

Emplateu i acabeu amb una mica més de pebre, i pels amants del gorgonzola amb el formatge a trossets.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 8

  1. Mare meva quina bona pinta!!! Ha d’estar boníssima. Jo també li posaré més gongonzola, a casa ens agrada molt.
    Segur quer la faig!!!!

  2. Acabo de descobrir el Blog i m’ha enamorat. Gràcies per compartir tantes grans receptes, i enhorabona per l’esforç i la tenacitat de tants anys! Apuntat el llibre per la carta als Reis!

  3. Post
    Author
  4. Post
    Author
  5. Avui he triomfat amb aquesta recepta tan senzilla .
    Gràcies per compartir el teu saber.
    Una abraçada

  6. he triomfat amb la teva recepta…!
    gràcies per compartir el teu saber.
    una abraçada,

    laura

  7. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *