Sabeu que les flors de carbassó les podeu congelar?
Aquestes que surten a la foto dels ingredients acaben de sortir del congelador.
No les podreu arrebossar, però si s’han de coure a la paella per una pasta o una pizza, surten molt bé. Només haureu de treure-li el pistil, rentar-les, assecar-les amb un drap i posar-les en un contenidor ample, que quedin ben repartides, no aixafades.
Aquesta recepta surt boníssima. No ho hauria de dir, però ho dic igualment.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de pasta. He fet servir fusilli col buco, però també podeu fer servir farfalle, pappardelle, tagliatelle.
- 10/12 flors de carbassons. Si són més, millor.
- 150 g de ricotta
- 1 sobre de safrà en pols
- alfàbrega
- oli, sal
Preparació
La salsa es prepara en un no res, així que podeu posar ja l’aigua a bullir.
En una paella ampla, on després hi abocareu la pasta, escalfeu un raig d’oli i afegiu-hi les flors, tallades a tiretes i un pessic de sal.
Coeu-les per un parell de minuts, fins que quedin ben pansides. Afegiu-hi l’alfàbrega, apagueu el foc i tapeu.
Mentrestant en un bol poseu la ricotta, un cullerot d’aigua de cocció de la pasta i dissoleu el safrà.
Ha de quedar una crema.
Abans d’escórrer la pasta guardeu un altre cullerot d’aigua de cocció.
Torneu a engegar el foc a la paella, aboqueu-hi la pasta, la crema de ricotta i safrà i si fa falta aneu afegint aigua de cocció fins a obtenir la textura desitjada.
Emplateu-ho, una fulla d’alfàbrega per decorar i buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!