Una variant dels espaguetis amb crema de carxofes i cloïsses, mateixos ingredients, preparació una mica diferent.
Sincerament m’agrada més aquesta versió que no pas l’altra.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g d’espaguetis
- 4 carxofes
- ½ k de cloïsses
- picada de ametlles, avellanes, all, julivert i pa fregit
- llimona
- oli
- sal
- pebre
Preparació
La preparació és fàcil i rapida.
Renteu les cloïsses (si fa falta poseu-les en aigua i sal per mitja hora, això us ho diran millor a la peixateria) i poseu-les en un cassó, sense aigua, a foc regular, tapades; deixeu-les així fins que s’obrin. Retireu-les del cassó i amb un colador i una mica de cotó fluix filtreu l’aigua i reserveu-la.
Separeu les cloïsses de les closques i guardeu-ne un parell per plat per decoració.
Netegeu i talleu les carxofes a làmines. Per evitar que es facin negres mentre les talleu, poseu-les en un bol amb el suc de mitja llimona.
Coeu-les en una olla amb una mica d’oli, un gra d’all pelat i l’aigua que heu reservat de les cloïsses fins que siguin tendres, si fa falta afegiu-hi una mica d’aigua.
Quan ja estaran cuites incorporeu les cloïsses sense closca, la picada, remeu-ho i tasteu de sal. Ha de quedar una mica caldós.
Coeu els espaguetis, escorreu-los i aboqueu-los a l’olla amb la salsa de carxofes i cloïsses.
Remeneu-ho bé, emplateu-ho i decoreu el plat amb les cloïsses amb closca.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
Me ha gustado mucho la aré el sábado que tengo fiesta soy una enamorada de Italia y su cocina
Author
Ya nos dirás como te quedan ok? Envía foto! 🙂
Saludos