Com més calor, més plats fresquets. Un altra amanida de mar, aquesta vegada amb olives i suc de llimona.
Ingredients per a 3 persones
- 150 gr. de pasta (farfalle, fusilli o pennette)
- 75 gr. de seitons amb vinagre
- 300 gr. de gambes
- 100 gr. olives negres
- 100. gr. olives blanques
- 1 llauna de bonítol (o de tonyina)
- el suc de mitja llimona (o una mica menys si la llimona és molt gran)
- julivert
- oli
Preparació
En una paella ampla coeu les gambes senceres amb un raig d’oli.
Mentrestant prepareu els altres ingredients: les olives tallades a trossets (jo tenia les blanques amb pinyons i les negres sense, podeu fer servir les que més us agradin), els seitons partits per la meitat i el bonítol esmicolat. Poseu tot en un bol bastant ample.
Peleu les gambes cuites i afegiu-les als altres ingredients.
Amaniu amb oli, remeneu i deixeu reposar per mitja hora a la nevera.
Coeu la pasta, escorreu-la al dente i sense passar-la per aigua freda aboqueu-la al bol.
Afegiu una mica més d’oli i el suc de la mitja llimona. Deixeu reposar mitja hora més fora de la nevera i serviu amb julivert picat.
A mi aquestes amanides no m’agraden molt fredes, trobo que afegint la pasta calenta als altres ingredients fresquets els sabors se senten més. Si les preferiu ben fresquetes i no teniu gaire temps no hi ha més remei que passar la pasta per aigua freda abans de afegir-la al bol, però no l’aconsello.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
L’he feta avuí, he afegit pebrot vermell, tàperes, i al final oli d’alfabeguera. Exit total. Salutacions i enhorabona pel blog.
Ostres, quina amanida! Molt a favor dels seitons a la amanida!! I jo la veritat és que les prefereixo fresquetes. No tant com per a que no es notin els sabors però sí que m’agraden fresquetes 🙂
Author
Moltes gràcies
Boníssima!!!
Author
Gràcies Josep!
Pingback: Un consell per les amanides de pasta | La pasta per als catalans
Pingback: Via lliure, RAC1, cap de setmana del 10 i de l’11 d’agost | La pasta per als catalans