El secret perquè aquesta amanida surti bé és el temps d’espera. La verdureta i el peix necessiten 4 o 5 hores perquè els sabors s’amalgamin, doncs s’ha de preparar al matí d’hora per menjar-la al mig dia o just després de dinar si la voleu per la nit. La pasta es cou mitja hora abans del dinar/sopar.
Ingredients per a dues/tres persones
- 100 gr. de farfalle o fusilli (feu-me cas, 100 gr.)
- 150 gr. de calamar
- 150 gr. de sípia
- 200 gr. de gambes
- 100 gr. d’api blanc
- 10-12 cirerols
- all
- suc de mitja llimona
- julivert
- sal
- pebre
Preparació
Primer de tot les gambes. Si son fresquíssimes, peleu-les crues i poseu-les en un bol amb el suc de la llimona i 1 all pelat tallat per la meitat. En les 5 hores que han de reposar es couran amb la llimona.
Si no son fresques, les podeu bullir o podeu comprar aquelles ja cuites.
Netegeu la sípia i els calamar i talleu-los en quadrats petits. Si us sobren ales i potes, les podeu congelar i fer-les servir per a una salsa, per exemple la Calamarata o per els Espaguetis a lo Scoglio.
Coeu sípia i calamar a la planxa amb un raig d’oli.
Mentrestant talleu l’api i els cirerols.
En un bol ample, on després afegireu també la pasta poseu-hi l’api, els tomàquets, un all pelat i sencer, el julivert sencer, la sípia i el calamar cuits. Amaniu amb dues cullerades d’oli i una mica de pebre.
Si teniu les gambes bullides afegiu-les ara, si les teniu amb el suc de llimona guardeu tot en dos bols separats a la nevera per 4-5 hores. Si pot ser, remeneu la verdura una vegada cada hora.
Mitja hora abans de dinar/sopar coeu la pasta.
Trèieu els bols de la nevera, escorreu les gambes , trèieu l’all i afegiu-les a l’altre bol. Retireu el julivert.
Escorreu la pasta al dente i sense passar-la per l’aigua, aboqueu-la al bol i barregeu tot delicadament.
Si fa falta afegiu-hi una mica més d’oli.
La verdura i el peix estaran freds i ja bloquejaran la cocció de la pasta. Amb la calor de la pasta l’amanida agafa una mica de temperatura. Deixeu reposar mitja hora i serviu.
Es pot acompanyar amb una mica de rucola (jo no en tenia), maionesa (jo no n’hi poso però no puc dir que queda malament) o un allioli fluixet.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 9
M’has conquistat amb aquesta recepta. La combinació perfecta d’ingredients. Enhorabona Anto !!!
Author
Gràcies!
Pingback: Amanida de pasta mar i olives | La pasta per als catalans
M’encanta!
m’has salvat la vida .-)
i… felicitats pel blog,
Author
Gràcies!
Pingback: Via Lliure, RAC1, cap de setmana del 31 d’agost i de l’1 de setembre | La pasta per als catalans
Pingback: Api. La planta versàtil | Meteocook, la Meteocuina per Miriam Santamaria
Boníssimes les teves receptes!
Tot un èxit. Felicitats pel blog !
Author
Moltes gràcies Montse!