El que heu de saber és que els Spaghetti Bolognese s’han inventat a l’estranger! A Itàlia la salsa Bolonyesa és serveix amb tagliatelle (tallarines). Queda bé també per fer lasanyes. Wikipedia ens diu que a l’octubre de l’any 1982 una delegació de Bolonya que representava l’Accademia Italiana della Cucina va dipositar a la Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Bologna la recepta oficial del ragù bolognese, amb l’objectiu de garantir la continuïtat i el respecte de la tradició gastronòmica bolonyesa a Itàlia i en el món.
Encara que aquesta salsa sigui típica de l’Emilia Romagna, es fa a tota Itàlia, potser amb unes petites variacions.
Així és com es fa a casa meva.
Ingredients (amb aquesta quantitat es poden servir fins a 500 g de tallarines)
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 1 branca d’api
- 400 g de carn picada de vedella
- mig got de vi blanc
- 50 g d’oli
- 400 g de tomàquet triturat
Preparació
En una cassola sofregiu la ceba, la pastanaga i l’api ben trinxats. Coeu-ho una estona i afegiu-hi la carn. Remeneu bé, aboqueu-hi el vi i deixeu-ho reduir fins que quedi evaporat. Afegiu-hi el tomàquet , assaoneu-lo de sal i pebre i deixeu-ho coure per 30-40 minuts.
Quan les tallarines estiguin al punt, escorreu-les i torneu-les a posar a la olla de cocció. Afegiu-hi una mica de mantega i la meitat de la salsa. Barregeu-ho tot, emplateu i acabeu el plat amb una mica de salsa al mig. Serviu-los amb parmesà.
Observacions
Una bona idea és fer-ne molta i congelar-la en petites racions.
Buon appetito!
Actualització
Aquesta és la foto de les Mafaldine amb salsa bolonyesa de la Antònia, la guanyadora del nostre primer concurs!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 8
Bon dia Anto,
Estic totalment d’accord amb la teva recepta i la veritat es que la salsa queda deliciosa, jo la faig servir per la Lasanya. Pero tinc una pregunta, jo havia vist que en lloc de vi blanc es feia servir vi negre, es possible ?
Una abraçada
Oriol
Author
Sí senyor, també es pot fer servir vi negre. A casa meva però sempre s’ha fet amb vi blanc.
En internet he vist que hi ha receptes amb les dues versions.
Una abraçada
Anto
Pingback: Ragù napolità | La pasta per als catalans
Pingback: Galets farcits de carn amb beixamel: primer post nadalenc! | La pasta per als catalans
Pingback: El menú de un dinar | La pasta per als catalans
Pingback: lapastaperalscatalans a la ràdio! | La pasta per als catalans
Pingback: Spaghetti alla puttanesca a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans
Pingback: Pasta amb carbassons al microones amb el PastaTool de Lékué | La pasta per als catalans