Aprofitem de les ultimes carxofes? Aquesta recepta és una invenció original meva! És un plat lleuger, indicat també per un sopar.
Ingredients per a tres persones
- 250 gr. de spaghetti
- 300 gr. de cloïsses
- 3 carxofes
- picada de all i julivert
- 100 gr. de ametlles
- oli
- sal
- pebre
Preparació
Netegeu les cloïsses i poseu-les en un cassó, sense aigua, a foc regular, tapades; deixeu-les així fins que s’obrin. Retireu-les del cassó i amb un colador i una mica de cotó fluix filtreu l’aigua i reserveu-la.
Separeu les cloïsses de les closques i guardeu-ne un parell per plat per decoració.
Netegeu i talleu les carxofes a làmines i poseu-les a coure en una olla amb una mica d’oli, la picada d’all i julivert i l’aigua que heu reservat de les cloïsses.
Mentrestant poseu l’aigua dels spaghetti a bullir.
Quan les carxofes estiguin fetes, passeu-les per el Minipimer juntament amb les ametlles. Si la crema obtinguda us sembla massa densa, afegiu-hi una mica d’aigua de cocció de la pasta.
Quan els spaghetti estiguin cuits, escorreu-los (guardeu una mica de l’aigua de cocció), torneu-los a posar a la olla de cocció i amb la flama baixa, barregeu-los amb la crema de carxofes i amb les cloïsses. La crema no ha de ser massa densa, si fos així diluïu-la amb l’aigua de cocció.
Emplateu i decoreu el plat amb unes làmines de ametlles, les cloïsses amb closca i una mica de pebre blanc.
Buon appetito!
Aquests son els espaguetis amb crema de carxofes del Jordi!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 10
M’agrada molt el toc de ametlla!! Ametlla i carxofa, ha de ser un winning combo!
Pingback: Menú: una amiga ve a dinar | La pasta per als catalans
Això ha d’estar realment boníssim!!!
Pingback: Radio che passione! | La pasta per als catalans
Pingback: Radio che passione! | La pasta per als catalans
Pingback: Espaguetis amb carxofes i cloïsses | La pasta per als catalans
Les ametlles, han de ser crues o torrades?
Les ametlles, han de ser crues o torrades?
Author
Hola Rosa! Crues, ametlles marcona.
Records!
Author
Hola Rosa! Crues, ametlles marcona.
Records!