Espaguetis a la carbonara

AntonellaBucatini, Salses, Spaghetti 32 Comments

Compartir aquesta entrada

Aquí els teniu, els famosos! Aquells que es fan sense crema de llet!
És un plat típic de Roma i del Lazio i abans que algú romà em denunciï per obscenitat en bloc de pasta o per calumnia o per atemptat a la tradició, us diré que els dos ingredients fonamentals dels espaguetis a la carbonara son el guanciale di maiale i el pecorino romano. El guanciale bàsicament és un tall gras del porc, que s’extreu de la galta entre cap i espatlla, molt semblant a la pancetta en composició. Com que aquí és difícil trobar-ne, farem servir cansalada viada amb pebre negre i parmesà.
També us diré que en un sondeig entre amics de Roma, 2 sobre 10 hi posen ceba.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. d’espaguetis o tortiglioni
  • 2 ous grans (o un ou i dos rovells)
  • 70 gr. de pecorino romano (i si no en tenim, parmesà)
  • 150 gr. de guanciale (i si no n’hi ha, cansalada viada amb pebre)
  • un raig d’oli
  • pebre
  • sal

Preparació

En una paella gran i antiadherent escalfeu l’oli i  tireu-hi la cansalada tallada a trossets. Remeneu uns minuts i traieu-ho del foc.
Bulliu els espaguetis. Mentrestant barregeu els ous amb el parmesà. Ha de quedar una crema espessa. Afegiu-hi el pebre.
Un minut abans que els espaguetis estiguin cuits, diluïu els ous batuts amb dues cullerades de l’aigua de cocció. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella amb la cansalada amb el foc apagat si és prou gran o en un bol. Aboqueu-hi la crema d’ous i aneu remenant uns segons fins que els ous comencin a quallar. És important que no quallin del tot. Si fa falta, afegiu-hi una mica més d’aigua de cocció. Afegiu-hi una mica més de pebre negre si és el cas i serviu-los immediatament.

Observacions

És un plat indicat per a nens, un plat únic i senzill per quan anem de pressa. Per ells, proveu a afegir als espaguetis o a una pasta més petita, tipus lumachine, només la barreja d’ous i formatge, una mica més diluïda. Els hi encantarà!

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 32

  1. Pingback: lapastaperalscatalans a la ràdio! | La pasta per als catalans

  2. Mmmmmm!!!! l’altre dia van venir les meves nebodes a sopar i els vaig fer aquesta recepta tal i com tu proposes! Els hi van encantar! (i a nosaltres també, és clar!) Gràcies!
    Felicitats pel bloc! T’anirem llegint!

  3. Post
    Author
  4. Pingback: Spaghetti alla puttanesca a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans

  5. Pingback: Cap a la Garriga! | La pasta per als catalans

  6. Pingback: lapastaperalscatalans al Deixa’m tastar | La pasta per als catalans

  7. Jo la faig igual que tu, amb la ceba i tot. La feinada que tinc per convèncer la gent que aquella pasterada lletosa que fan als restaurants és al·lucinant. Paciència! De moment, a casa, la mengem com Déu mana.

  8. Post
    Author
  9. Post
    Author
  10. Avui provaré de fer-los. Suposo que el parmesano es posa en el moment de barrejar l’ou amb la psta,no?

  11. Post
    Author

    No! Has de barrejar el parmesà amb l’ou primer, obtenir una crema espessa i després aquesta crema amb la pasta.
    Ja em diràs. Bon profit!

  12. Pingback: Pasta amb crema d’ou i parmesà amb carbassons (Carbonara trista) | La pasta per als catalans

  13. Heretge! Res de tirar els ous a la paella!

    El tall enrossit va directament dins la mescla d’ous i formatge. Quan la pasta és al dente, la traiem de l’aigua sense escórrer-la del tot i l’aboquem al bol dels ous, fora del foc. Amb la temperatura de la pasta ja n’hi ha prou per a coure l’ou sense que qualli.

    De tota manera, gràcies per posar una bona recepta de carbonara i per esmentar el pecorino i el guanciale!

  14. Post
    Author

    Gràcies a tu per el comentari. El procediment que dius tu és com ho fan a Roma. A casa meva és passen molt poquet pel foc. No fem truita de carbonara, l’ou no qualla, però ens agrada més així 🙂

  15. Pingback: La carbonara sense crema de llet arriba a TV3 | La pasta per als catalans

  16. Post
    Author

    Sí és això, la papada. Ho eh descobert fa poc perquè a la xarcuteria no l’he vista mai. M’ho han dit. Se’n fa de viada?

  17. Pingback: lapastaperalscatalans al Deixa’m tastar | La pasta per als catalans

  18. Pingback: Xerrada: Com cuinar la pasta | La pasta per als catalans

  19. Post
    Author
  20. Pingback: Cuines | En Joan Jofra t'ho resol

  21. Pingback: GFCF spaghetti carbonara recipe | PaulJonesBlog.com

  22. Pingback: Curset al Casino de Constantí i la botiga de productes italians Ma che bontà de Tarragona | La pasta per als catalans

  23. Post
    Author
  24. Pingback: Espagueti a la carbonara | Na Maria per la cuina

  25. Pingback: Carbonara i #carbonaragate. Punt i final. | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *