Vaig preparar aquest plat un diumenge de fa unes setmanes. No tenia gana de cuinar coses complicades i volia una cosa d’efecte. Les víctimes dels meus experiments de aquell dia van confirmar que el plat havia sortit força bé. Ja veureu, és molt fàcil.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de rigatoni o una pasta curta, si amb ratlles millor.
- 150 g de salsitxa
- 100 g de cansalada viada amb pebre
- 1 ceba petita
- 200 ml de crema de llet
- 1 sobre de safrà en pols
- oli
- parmesà ratllat
Preparació
Talleu la ceba a trossets petits, la cansalada a dauets. Trèieu la pell a la salsitxa i esmicoleu-la.
En una paella ampla (on després hi haureu d’abocar la pasta) escalfeu un raig abundant d’oli i enrossiu-hi la ceba. Quan la ceba comença a agafar color, afegiu-hi la salsitxa i la cansalada i coeu-ho tot remenant fins que quedi tot ben daurat.
Escalfeu la crema de llet i dissoldreu-hi el safrà. Aboqueu aquesta barreja a la paella i com comenci a reduir apagueu el foc.
Coeu la pasta en abundant aigua salada i escorreu-la al dente. Abans de escórrer la pasta guardeu un got d’aigua de cocció. Aboqueu la pasta a la paella i coeu un parell de minuts amb la flama ben forta. Si la salsa resulta massa espessa afegiu-hi una mica de l’aigua de cocció que heu guardat. Emplateu-ho, parmesà i buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
Acabo de descobrir aquest bloc, i aquesta nit ja he preparat aquesta recepta. A veure com acaba!!
Author
Ja em diràs!
Moltes gracies per la recepte.
Demà m’hi posu….
Author
Gràcies a tu, ja diràs el que!
Moltes gràcies Antonella!. La vaig preparar ahir, i va quedar genial. Això si, no vaig trobar Rigatoni i vaig canviar la pasta per Elicoidale de Garofalo. Boníssim.
Ah! m’ ho deixava. Erem 5 a taula, i una de les comensals era una nena de 7 anys de pare italià, que pel que em va dir li fa pasta molt sovint…va repetir 2 cops!
Author
Ahaha! Que bè! Gràcies per el comentari!