Això va passar el primer dia de vacances, a Londres a casa de l’Arturo un estimat amic mexicà.
– Oye Antonella, ahora que estas aquí nos tienes que preparar una pasta.
– ¿Y qué tienes a la nevera?
I amb això que veieu a la foto vaig improvisar una salsa.
Ingredients per a 3 persones
Les quantitats són una mica orientatives, no vaig pensar en pesar els ingredients.
- 240 gr. de pasta (penne rigate, fettuccine, rigatoni, tortiglioni)
- 1 manat d’espàrrecs verds
- 200 gr. de gambes crues, pelades (si feu servir gambes fresques millor)
- 75 gr. de pernil salat en daus
- mitja ceba
- oli
- un vas de vi blanc
- sal
- julivert picat
Preparació
En una paella ampla, coeu les gambes amb una mica d’oli i reserveu-les.
En la mateixa paella, afegiu-hi 3 o 4 cullerades d’oli i poseu a coure la ceba tallada a trossos.
Abans que agafi color afegiu-hi el vi i deixeu que s’evapori. Si quan el vi s’ha evaporat la ceba encara no és tova, aneu afegint aigua fins que no estigui ben cuita.
Mentrestant renteu els espàrrecs, poseu una olla al foc amb aigua freda i quan arrenqui el bull poseu-hi els espàrrecs i deixeu-los coure fins que quedin tous.
Escorreu-los, talleu-los a trossets i guardeu unes quantes puntes.
Passeu per el minipimer els espàrrecs tallats a trossets i la ceba amb tot el seu suquet fins a obtenir una crema.
En la mateixa paella on heu cuit la ceba, fregiu una miqueta els daus de pernil (amb un rajolí d’oli més si és el cas).
Afegiu-hi la crema d’espàrrecs, les gambes i les puntes d’espàrrecs que heu guardat, ajusteu de sal, deixeu que faci xup xup per un parell de minuts i apagueu el foc.
Coeu la pasta, dos minuts abans que estigui feta torneu a encendre el foc a la paella, escorreu la pasta al dent i aboqueu-la a la paella. Remeneu, emplateu i serviu amb una mica de julivert picat.
I la foto del plat acabat? Massa gana! No hi va haver temps.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 12
Boníssim! M’agrada el punt de tritural els espàrrecs 🙂
Doncs per haver improvitzat la pasta fa una pinta, els espàrrecs verds amb el pernil combina genial i esclà si hi poses gambes…. Que bo!!
petonets
Author
Gràcies!
Author
Gràcies Lídia!
Gran idea! ha d’estar bo aixó!
No hi ha recepta que posis que no em faci salivar….
Aquesta és espectacular!!!
Jordi
Author
Moltes gràcies Jordi 🙂
Està clar que aquí es pot aplicar la dita catalana de “Si els ingredients són bons, el resultat ha de ser bo” 🙂
I no quedaria bé amb farfale?
(A veure si em toca el llibre)
Author
Sí, quedaria bé!
Sort!
A casa cada dissabte mengem pasta, i el meu fill em va dir: “Mama, sempre mengem la mateixa pasta….” i tenia raó, tres o quatre tipus que anava combinant.
Dissabte passat vaig fer aquesta recepta, i va sortir boníssima, encara que el meu fill al principi va arrufar el nas en veure la salsa verda.
Aquest dissabte provaré de fer la salsa dels espinacs amb ricotta.
Gràcies pel blog, és una bona eina per sortir de la rutina!!!
Gemma
Author
Hola Gemma,
moltes gràcies a tu!