Aquesta combinació no l’havia tastada mai i la vaig veure per primera vegada en una foto que va compartir a la pagina del bloc a Facebook una seguidora italiana, la Brigida. Em va agradar i aquesta és la meva interpretació. Demà la prepararem al taller de Casa Claramunt.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de pasta
- 350 g de polpa de carbassa
- 1 kg de cloïsses
- abundant julivert
- bitxo
- 60 ml d’oli
- 2 grans d’all sencers i pelats
Preparació
Netegeu les cloïsses i poseu-les en aigua amb sal durant una hora aproximadament, per purgar-les de sorra.
Escalfeu l’oli en un cassó, enrossiu-hi l’all i el bitxo. Afegiu-hi les cloïsses, tapeu i deixeu-les així fins que s’obrin. Retireu-les amb una escumadora o amb les mans fent atenció a deixar tot el suquet al cassó.
Torneu a encendre el foc i quan arrenqui el bull afegiu-hi la carbasses tallada a trossos i 4-5 branques de julivert senceres. Tapeu i coeu la carbassa a foc mitjà fins que estigui molt tendra. Si el suquet de les cloïsses no fos suficient perquè la carbassa es cogui, afegiu-hi una mica de vi blanc.
Mentrestant separeu les cloïsses de les closques i si voleu guardeu un parell de cloïsses per persona per decorar el plat.
Quan la carbassa està casi al punt, incorporeu-hi les cloïsses, retireu el julivert, coeu-ho per un parell de minuts més i apagueu el foc.
Coeu la pasta. Mentrestant prepareu una picada de julivert. Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la al cassó amb la carbassa.
Remeneu un minut amb la flama forta, emplateu-ho i decoreu el plat amb una mica de julivert picat i les cloïsses amb closca que heu guardat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
oh! Ha de ser bona, bona, Antonella! Si t’agrada la carbassa, és clar! Com em passa a mi, que la posaria a tot arreu! Ben triat, amb els macarrons. Són macarrons, oi? petonets!
Author
Sí són macarrons! També es poden fer servir linguine o conchiglie (cargols).
Records!