Avui he preparat una pasta temàtica, fusilli alla cardinale. M’hauria agradat més acompanyar aquesta salsa amb paccheri (bufetades al cardinal sonava millor) però no en tenia, o amb strozzapreti (ofega sacerdots) però tampoc tenia temps per fer-ne.
Doncs fusilli col buco del Pastificio dei Campi, que han quedat de meravella.
És una salsa molt simple amb una textura molt suau.
Ingredients per a dues persones
- 160 g de pasta
- 200 ml de passata de tomàquet
- 100 ml de nata per cuina
- 20 g de mantega
- mitja ceba petita
- all
- bitxo
- sal
- 30 ml d’oli
Preparació
Escalfeu l’oli en una cassola i enrossiu-hi els alls. Afegiu-hi la ceba picada molt petita i el bitxo.
Quan l’all comenci a agafar color trèieu-lo i afegiu-hi la passata de tomàquet.
Ajusteu el punt de sal i coeu la salsa amb tapa posada una mica de costat per 15-20 minuts.
Quan la salsa s’hagi reduït una mica, afegiu-hi la nata, coeu-ho per 5 minuts més, incorporeu-hi la mantega tot remenant fins que s’hagi desfet. Apagueu el foc.
Coeu la pasta. Un minut abans de escórrer-la torneu a engegar el foc a la salsa. Escorreu la pasta i torneu-la a abocar a l’olla de cocció. Afegiu-hi la meitat de la salsa, barregeu-ho bé, emplateu-ho i completeu cada plat amb un cullerot de salsa.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 5
Molt fàcil, tu ho has dit! Els paccheri els vaig descobrir fa dues setmanes. I vaig fer un post amb ells farcits de beixamel amb bacallà, pinyons i panses… no sé si em vaig inventar alguna cosa que no toca…? El que m’ha agradat és això de la bufetada… hi hi hi. Pteons
Author
Hola Marina! Encara no et tenia fixada 🙂
Ha de ser molt bona la recepta dels paccheri farcits de baccallà, acabo de llegir-la.
Records!
Ja veig que ets de les que ahir vas estar pendent tot el dia de la fumata de la xemeneia vaticana :-))
L’enllaç de l’strozzapreti enllaça amb el paccheri. Aquests, els strozzapreti, els vaig veure al xou de la Sara Wiener en el seu periple italià, que m’agrada mooolt més que el francès.
I ara me’n vaig a dinar corrents, que ja m’has obert la gana abans d’hora :-d_
Author
Gràcies Lior, enllaç actualitzat.
Bon profit!
Hola,
La meva filla m’ha portat de Sardenya un tub de tomàquet concentrat. Em podries explicar com es fa servir? Es posa directament a la paella… o s’hi ha d’afegir aigua..? o s’ha de fregir..? Potser és molt obvi però jo no en tinc ni idea.
Gràcies