El dia 15 d’Agost, Ferragosto per a nosaltres, és tradició preparar pasta al forn, i la versió més estiuenca d’aquesta pasta és la pasta amb albergínies. Al llibre La pasta per als catalans us proposo la mateixa recepta de Pasta amb albergínies al forn en forma de lasanya, quasi mateix gust, textura diferent.
El dia 15 però no tenia gana de posar-me a fregir i no tenia mozzarella, doncs les albergínies que tenia per la pasta al forn les vaig escalivar i va sortir aquesta pasta molt interessant.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de pasta
- 300 g de polpa de albergínia escalivada
- 150 g de mató
- alfàbrega
- sal
- pebre negre
- oli
- parmesà ratllat
- all
Preparació
Com a format de pasta jo tenia aquestes Mafalde llargues, que hi van quedar impecables. Podeu fer servir les Mafalde curtes, pappardelle, macarrons o eliche.
Primer de tot escaliveu les albergínies, a la vostra manera. Jo les rento i les poso a la safata del forn amb una mica de paper de forn, sense oli ni res.
Uns 30/40 minuts a 180º (depèn de la mida de les albergínies, que de totes maneres, per quasi totes les preparacions personalment prefereixo que siguin petites).
Talleu-les per la meitat i amb l’ajuda d’una cullera trèieu-hi la polpa.
Passeu per el minipimer els 300 g d’albergínia escalivada, mig gra d’all, 2 fulles d’alfàbrega i un raig abundant d’oli. No hi poseu més alfàbrega si no cobrirà tots els altres sabors.
Escalfeu un raig d’oli en una paella ampla (on després hi haureu d’abocar la pasta) i afegiu-hi la crema d’albergínia.
Quan sigui calenta incorporeu-hi el mató. Remeneu fins que sigui ben amalgamat, tapeu i apagueu el foc.
Mentrestant coeu la pasta en abundant aigua salada. Abans d’escórrer-la guardeu un got d’aigua de cocció de la pasta. Molt important perquè segur el necessitareu per diluir la crema d’albergínia i mató.
Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la a la paella amb la flama ben forta. Afegiu-hi una mica d’aigua i comenceu a barrejar la pasta amb la crema. Si fa falta afegiu-hi una mica més d’aigua.
Quan la pasta estigui ben barrejada, emplateu-ho i completeu cada plat amb parmesà ratllat, pebre negre i unes fulles d’alfàbrega.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
Pingback: Espaguetis saltejats amb puré d’albergínies. | La pasta per als catalans
Pingback: Mafalda corta o mafaldina | La pasta per als catalans
Com totes les teves receptes, té molt bona pinta. La faré, segú que agradarà.
Ho he fet amb risotto i a quedat boniiiiiiiisim
Gràcies