Els gnocchetti sardi són aquests nyoquis petits de pasta seca, típics de la Sardenya. En vaig trobar al Melocomo l’estiu passat mentre buscava botigues per recomanar.
Els he fet amb lo que tenia a casa, una mica improvisat tot. Aquesta salsa quedaria bé també amb fusilli, elicoidali, tagliatelle, pappardelle…
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de pasta
- Dos talls de cansalada (en tenia de fresca, segurament quedaria perfecte amb cansalada viada)
- Un paquet de ceps secs
- 1 ceba
- Mitja ampolla de passata de tomàquet (200 ml aprox)
- Oli, sal, pebre o bitxo al gust
- Parmesà o pecorino.
Preparació
Poseu els ceps en remull en 300 ml d’aigua calenta.
Talleu la ceba a trossos, escalfeu un raig d’oli generós i enrossiu-hi la ceba i la cansalada. Si teniu el bitxo poseu-lo ara.
Quan la ceba s’hagi tornat transparent afegiu-hi els bolets i la seva aigua (l’he passat per un colador) i deixeu que es vagi reduint, entre 5 i 10 minuts amb la flama ben forta.
Quan l’aigua hagi reduït de la meitat, afegiu-hi la passata de tomàquet, ajusteu de sal (i pebre si no hi heu posat el bitxo abans. Jo la prefereixo amb bitxo).
Poseu a bullir l’aigua per la pasta.
Deixeu que la salsa faci xup-xup amb la flama baixeta fins que la pasta estigui al dente.
Escorreu la pasta, torneu-la a abocar a l’olla de cocció, afegiu-hi ¾ de la salsa, remeneu ben remenat, parmesà o pecorino, i cap al plat. Decoreu amb un cullerot de salsa i buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!