Primer de tot gràcies, gràcies i gràcies a tots per els vostres vots per els Premis Blocs Catalunya 2012. El bloc és finalista!! Encara gràcies.
I ara anem per feina. Oficialment avui per mi s’acaba l’estiu, a veure si tornen els ritmes normals i si puc anar penjant receptes amb més freqüència que en tinc moltíssimes al cap.
El dijous passat a la parada de fruita del mercat tenien aquests xampinyons molt macos. Al mini-hort encara queden herbes i cirerols i, així que he muntat aquest platet.
Heu de saber que ha Itàlia hi ha una pasta que es diu alla boscaiola. Boscaiola ve de bosco, bosc, i simplement vol dir que la salsa porta bolets. Ni ha que porten olives negres, que porten nata, xampinyons o ceps, amb tomàquets o sense, amb passata o amb tomàquets frescos. Totes son boscaiola. I aquesta podria ser una versió.
Ingredients per a dues persones
- 160 gr. de fettuccine que son unes tallerines més amples i sense ou (o pasta curta i petita, com macarrons o tubetti)
- 8 xampinyons
- ½ ceba
- 16 cirerols
- 4 cullerades soperes d’oli
- bitxo
- alfàbrega
- julivert
Preparació
Trinxeu la ceba i talleu els cirerols i els xampinyons a trossets.
Poseu la ceba a sofregir en una olla ampla amb l’oli i el bitxo.
Quan s’hagi tornat transparent, afegiu-hi els tomàquets.
Coeu-los per 5 minuts sense tapa i afegiu-hi els xampinyons.
Tapeu i deixeu coure per 5 minuts més, que els bolets treguin la seva aigua. Destapeu, afegiu-hi l’alfàbrega i el julivert trencats amb les mans, ajusteu de sal i deixeu coure fins quan l’aigua dels bolets hagi evaporat. Que no evapori del tot. 3-4 minuts, no més. Apagueu el foc i tapeu.
Coeu la pasta. Un parell de minuts abans que estigui feta torneu a engegar el foc a la paella.
Escorreu-la i aboqueu-la a la paella. Remeneu per un minut i emplateu.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 8
mmmm, un platet cibernétic??????
Felicitats per el Gastroblog!
Enhorabona per quedar finalista!! a mi la pasta amb xampinyons m’encanta i aquesa que ens presentes és una bona opció!!
petonets
molt interesant , ho vaig descubrir el diumenge al espai internet de tv3 . ho he recomanat als meus amics.
felicitats.
Author
Moltes gràcies Assumpta!
Hola, jo soc una catalana vivint a Argentina. No sé si hi has estat mai però, sobretot, a Buenos Aires es creuen que són els millors en fer pasta del món (i pizza i gelat i carn, bé els porteños es pensen que son els millors en tot jajaja).
En quant a pasta fan, generalment, 3 salses: tomàquet, salsa blanca i al pesto…amb lo versàtil que és la pasta!
Jo a casa nostra he inculcat la “pasta al resto” és a dir, amb el que sigui que ja tenim jejeje.
Avui que hi ha a casa un amic, he entrat directament al teu blog per buscar una recepta diferent però no el tiri enrera així que faré aquesta! pq no et pots arribar a imaginar la cara que posen quan veuen pasta+peix…en fi…ja et contaré jeje
Petons
Ares
Fuet-i-Mate
Author
Hola Ares, ja coneixia el teu bloc 🙂
No hi he estat mai a Argentina, però em sona això que dius dels argentins 🙂 ja em diràs que en pensen d’aquest plat… Molts records!
un cop probada la resepta sols queda felicitar-vos
Author
Moltes gràcies Joan!