I després de tot l’enrenou de aquests últims dies, torno amb una recepta de tardor, pasta amb bolets. En realitat quan vaig escriure aquest post que és per la revista gratuïta del poble, encara no ni havia gaire, per això he escollit aquesta varietat que podem trobar al mercat casi sempre a la tardor i a l’hivern. El format de pasta ideal es diu pappardelle, una tallarina molt ampla. Jo tenia fettuccine, una mida entremig. Com més ampla serà la tallarina, millor serà el resultat. També podeu fer servir pasta fresca amb ou o sense ou.
Ingredients per a 4 persones
- 320 gr. de tallarines
- 350 gr. de bolets xiitake
- 2 talls de 1cm d’amplada de cansalada viada amb pebre (que trobeu al supermercat o a la xarcuteria)
- 1 ceba mitjana
- 30 gr. de mantega
- 1 cullerada de farina
- abundant julivert
- parmesà ratllat
- sal
- pebre
- oli
Preparació
Netegeu els bolets i talleu-los a tiretes. Millor treure el peu del bolet que sempre queda una mica dur (de aquesta varietat) i fer servir només el barret.
Trinxeu la ceba i talleu la cansalada a daus.
Sofregiu la ceba i la cansalada en una paella ampla amb 6 cullerades soperes d’oli.
Abans que la ceba agafi color, afegiu-hi els bolets, tapeu i deixeu coure 10 minuts o menys, el temps necessari perquè els bolets treguin tota l’aigua.
Mentrestant prepareu una boleta amb la mantega, la farina i una picada de julivert. Poseu tot en un platet i ajudeu-vos amb una forquilla o amb les mans.
Trèieu la tapa a la paella dels bolets, ajusteu de sal i de pebre, deixeu que l’aigua evapori per un parell de minuts i abans que s’evapori del tot afegiu-hi la boleta de mantega.
Deixeu que es desfaci amb flama baixa, remenant, que la salsa de bolets quedi ben amalgamada. Tapeu i apagueu el foc.
Coeu la pasta en abundant aigua salada. Una mica abans que estigui feta torneu a encendre el foc a la salsa, molt fluixet, que no se sequi. Escorreu la pasta al dente un o dos minuts abans de les indicacions que estan al paquet. Torneu-la a posar a l’olla de cocció i aboqueu-hi la meitat de la salsa de bolets.
Remeneu, emplateu i completeu el plat amb una cullerada més de salsa de bolets en el mig, parmesà ratllat i julivert recent picat.
Buon appetito!
Foto
I finalment avui ha arribat la revista!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 6
Hola Antonella,
Primer de tot felicitats per aquest espai de pasta, el qual he descobert gràcies a aquesta recepta amb xiitake, un bolet del que em declaro un fan total però que costa una mica de trobar. Jo normalment el compro a una botiga del barri de Gràcia, però des de fa uns dies me’l cultivo jo mateix amb un substrat que vaig comprar en una fira. L’experiència es al·lucinant i els bolet que ja he collit són molt més bons que els que he comprat sempre. Ho podeu veure a la seva web que és boletsdesoca.com.
Author
Gràcies Edu, un molt bon suggeriment.
M’ha encantat això de la boleta… Improvisaré amb el que tingui per casa només per fer la boleta!
És de justícia que digui que tot i fer-ho amb espaguetis (l’única pasta que tenia) i amb els bolets deshidratats que voltaven per casa, ha quedat espectacular. Ens ha encantat a tots. Gràcies!
Author
eheheh
Author
Gràcies a tu!