M’he apuntat a l’iniciativa de Blocs contra la fam, que consisteix en publicar una recepta senzilla i barata per promocionar el Gran Recapte d’Aliments organitzat per la gent del Banc dels Aliments. Els dies 25 i 26 de novembre es recolliran aliments per els més necessitats a supermercats i mercats de tot Catalunya. Doncs apa gent!
Aquí teniu la recepta més senzilla de totes, un clàssic, la que estem sempre a temps a fer quan es presenta una gentada a casa “va, fem una spaghettata!”
Ingredients
- espaguetis
- all
- oli
- bitxo (si us agrada)
- pa ratllat
Preparació
Coeu els espaguetis en abundant aigua salada. Mentrestant en una paella ampla sofregiu oli (una cullerada generosa per cada 80 gr. de espaguetis) amb lamines d’all i el bitxo.
Quan els espaguetis estiguin fets, escorreu-los i aboqueu-los a la paella juntament amb un parell de cullerades d’aigua de cocció. Remeneu i afegiu-hi una mica de pa ratllat, que xoparà l’oli i s’enganxarà als espaguetis.
Emplateu i ja el teniu!
Variacions
És un plat que amb petites variacions (que depenen del que teniu a la nevera) es reinventa cada vegada. A la base d’all i oli, con o sense pa ratllat, hi podeu afegir:
- Un filet d’anxova i deixeu que es desfaci abans de abocar els espaguetis a la paella.
- Un filet d’ anxova i olives negres d’Aragó sense pinyols. O només olives negres
- 4 o 5 cirerols, tallats per la meitat a l’oli molt calent. Xafeu-los amb una forquilla i deixeu, tapeu la paella i deixeu que l’oli agafi color (2 minuts)
- Una llauna de tonyina i tàperes (amb o sense olives negres i tomàquets)
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 18
Moltes gràcies per la col.laboració, a veure si entre tots fem que demà es reculli una miqueta mes i ja haurà valgut la pena!! :))
Author
A vosaltres per la iniciativa!
M’encanta la pasta!!!! interessantíssim bloc per mi. Et segueixo! Petons!
Author
Gràcies!!
Pingback: lapastaperalscatalans a la ràdio! | La pasta per als catalans
Excel·lent iniciativa.Endavant! Recepta fantastica quan tens gana i no vols perdre temps, o quan tens el rebost i la nevera una mica buida.
Pingback: La pasta a Estem perdent els papers! de Vilassar Ràdio | La pasta per als catalans
Pingback: Amanida de pasta amb mongetes i tonyina per el Gran Recapte d’Aliments | La pasta per als catalans
Pingback: Visita a la fàbrica de pasta Sandro Desii | La pasta per als catalans
Pingback: Via lliure, RAC1, cap de setmana del 17 i del 18 d’agost | La pasta per als catalans
Pingback: Pasta amb crema de coliflor, julivert i llimona per el Gran recapte d’aliments 2013 | La pasta per als catalans
Pingback: Espaguetis amb pomodorini | La pasta per als catalans
Antonella,
Trobo mol interessant el teu blog i provaré de fer alguna de les receptes. A aquesta jo hi afegeixo anous a l’all i el bitxo.
Salut,
Albert
Author
Moltes gràcies Albert!
Aquesta en particolar és una recepta oberta a totes les interpretacions… la probaré també com dius tu bona aportació!
Records
Pingback: Ensenya’m a cuinar, una nova sessió del Via Lliure | Cuina catalana per a forasters / Catalan cuisine for foreigners
Pingback: Ensenya’m a cuinar, una nova sessió del Via Lliure a RAC1 | Cuina catalana per a guiris / Catalan cuisine for foreigners
Pingback: Espaguetis amb oli aromàtic de soja i gingebre de Borges | La pasta per als catalans
Pingback: El poder d’un carbassó ratllat | La pasta per als catalans