Ahir vaig tindre convidats per dinar i de primer plat vam fer Calamarata. És una pasta amb forma de anells de calamars amb una salsa de calamars. La idea és que a un primer cop d’ull no es distingeixi la pasta del calamar. Perquè l’efecte pasta-calamar sigui perfecte, no feu servir els tentacles dels calamars (els podeu congelar per un futur ús), només el cos tallat en anells de 3 cm.
Ingredients per a 4 persones
- 350 g de pasta
- 8-10 calamars mitjans (de 12 cm més o menys de manera que l’anell tingui la mateixa mida de la pasta)
- 4-5 tomàquets per penjar o 10-12 tomàquets xerri i una cullerada de concentrat de tomàquet (o una llauna de tomàquets triturats)
- mig got de vi blanc
- oli, all, bitxo i julivert
Preparació
En una paella ampla escalfeu un raig abundant i generós d’oli i afegiu-hi l’all i el bitxo. Abans que l’all afagfi color afegiu-hi els calamars. Coeu els calamars per uns minuts i quan l’aigua s’hagi evaporat quasi del tot afegiu-hi el vi i deixeu que evapori. Quan s’hagi evaporat el vi, afegiu-hi els tomàquets i el concentrat (o la llauna).
Deixeu-ho coure 10-15 minuts, ha de quedar una mica caldós.
Tasteu i ajusteu de sal.
Coeu la pasta en abundant aigua salada, escorreu-la quan estigui al dente i aboqueu-la a la paella on heu cuit els calamars.
Remeneu-ho un parell de minuts, emplateu-ho i acabeu el plat amb una mica de julivert picat.
Aquí teniu un petit vídeo de la recepta.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
Pingback: On gastar una pasta en pasta, Part II | La pasta per als catalans
Pingback: Amanida de pasta de mar | La pasta per als catalans
Pingback: Radio che passione! | La pasta per als catalans
Pingback: Espaguetis negres amb salsa de tomàquet i sípia (o calamar) | La pasta per als catalans