Aquesta recepta me l’envia l’Òscar Ruiz, xef del restaurant Brasa d’Or de Lleida que vaig tornar a veure a la presentació de La pasta per als catalans a Lleida.
Va fer servir una pasta d’en Sandro Desii, les Angules de blat i va crear aquest plat que té una pinta boníssima. Encara no he provat a fer-ho, no he tingut el temps, us deixo la seva recepta. Ja em direu!
Ingredients per a una persona
- 2 grans d’all laminats fins
- 1 bitxet petit
- 1 ou
- 2 carxofes netes i laminades
- 70g d’angules de blat Sandro Desii
- una mica de foie micuit d’ànec
- sal
- oli d’oliva
Bullirem la pasta amb abundant aigua, una mica de sal i un raig d’oli. Quan estigui llesta, l’escorrem.
Paral·lelament, saltejarem els alls amb el bitxet en una paella amb oli d’oliva, i quan estiguin rossets hi afegirem les angules Sandro Desii i ho saltejarem tot junt.
Netegem les carxofes i les tallem a làmines. Les enfarinem i salem una mica, i les fregim amb oli d’oliva en una altra paella. Quan estiguin rosses, les retirem i les dipositem sobre un paper absorbent per treure’n l’oli sobrant. Posteriorment, fem un ou ferrat amb l’oli d’oliva.
Muntem el plat disposant les angules amb els alls saltejats al centre, a sobre l’ou (el trenquem al damunt de la pasta), i al voltant d’ells posarem les carxofes. Quan tot això estigui muntat, hi rallarem foie micuit d’ànec a gust i hi afegirem un petit raig d’oli d’oliva. All restaurant, el toc del xef consisteix en ratllar a sobre de la composició una mica de tòfona negra, que li dóna un toc espectacular.
Senzill, elegant, efectiu i saborós!
Molt simple no? A veure si després de festes cau!
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
oh que bona! Quina salivera que fa, aquesta combinació! Felicitats al xef!
Hola Antonella totes les Receptes fan una bona pinta,moltes Felicitats pero aquest blog,en podrías dir a en puc trobar les ángules de blat.
Moltes Gracies
Author
Hola Jordi!
A Barcelona pots trobar la pasta Sandro Desii en aquestes botigues
– En els supermecats de tots els Corte Inglés de Barcelona
– I Love Food – C/Muntaner 476
– Temps de Terra – Plaça Camp 51
– BonApat – Passeig del Born 54
Records!
Pingback: Angules de blat amb calamars | La pasta per als catalans