Crec que finalment he preparat una versió d’aquest tiramisú que no embafa. Ha sigut una mica improvisat i ha sortit perfecte. A veure si la pròxima vegada em sortirà igual! Ho apunto aquí si no me n’oblidaré 🙂
Ingredients per a 10 gots:
Per la crema de llimona (és la mateixa de la sbriciolata, en doble dosis)
- El suc i la pell de 3 llimones (220 g)
- 4 ous
- 40 g de mantega
- 200 g de sucre
Per la crema:
- 300 g de mascarpone
- 200 ml de nata fresca
- 250 g de savoiardi
- limoncello (opcional)
Pel xarop:
- 50 g de sucre
- la pela de les llimones
- 300 ml d’aigua
- limoncello
Preparació
Primer de tot, prepara la crema de llimona. Munta primer els ous amb el sucre, afegeix el suc de llimona i la mantega i cuina a foc baix durant 8-10 minuts remenant constantment. Deixa refredar.
Prepara un xarop amb l’aigua, el sucre i la a pela de les llimones. Fes bullir fins que el sucre es dissolgui. Afegeix limoncello al gust.
Prepara la crema: munta la nata i afegeix-la al mascarpone. Afegeix la meitat de la crema de llimona ja preparada. Opcionalment, afegeix més pell de llimona ratllada i un gotet de limoncello.
Munta el tiramisú: mulla ràpidament els savoiardi en el xarop i col·loca’ls en gots individuals per a postres.
Aboca la meitat de la crema de mascarpone sobre els savoiardi.
Repeteix el procés amb un altre estrat de savoiardi mullats i cobreix amb la resta de la crema de llimona.
Cobreix les copes amb paper film i posa-les a la nevera durant almenys 4 hores.
T'ha agradat? Comparteix-ho!