Tió de castanyes i xocolata amb cor de formatge fresc

AntonellaPlats napolitans tradicionals, Postres Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Unes postres per les festes. Recepta de la meva nonna Antonietta. Aquest pastís té forma de un petit tió. Es prepara amb castanyes bullides, cacau, sucre, xocolata negra i té un cor de crema feta amb formatge Philadelphia, mantega i sucre de llustre.
He decorat el pastís amb fulles de xocolata, gerds i confits de xocolata, però us podeu deixar guiar per la vostra imaginació.

Ingredients per a 8-10 persones

  • 1 kg de castanyes
  • 250 g de sucre
  • 70 g de cacau pur
  • 1 got de rom
  • 50 g de xocolata negra

Per el farciment

  • 200 g de formatge Philadelphia
  • 40 g de mantega pomada
  • 60 g de sucre llustre

Preparació

Amb molta paciència peleu les castanyes.

Poseu-les en una olla amb aigua freda i cap al foc fins que estiguin cuites. Escorreu-les i espereu que es refredin.

Traieu-hi la pela de dins que ara caurà molt fàcilment  i passeu-les per el turmix. Afegiu-hi el cacau, el sucre i el rom i mescleu-los fins a obtenir una massa compacta.


Trenqueu la xocolata en trossos molt petits i incorporeu-la a la massa de castanyes.

Ara poseu la massa sobre paper forn i, amb l’ajuda d’un corró, aplaneu-la fins a obtenir un rectangle d’un parell de centímetres de gruix i prepareu el farcit.

En un bol mescleu el formatge amb la mantega pomada i el sucre llustre.

Poseu el farcit al mig del rectangle, tanqueu-lo i doneu-li la forma d’un tió. Us aconsello de fer-lo amb les mans mullades.
Emboliqueu-lo amb paper film i deixeu-lo reposar a la nevera per unes hores abans de menjar-lo.
Mentrestant podeu preparar les fulles de xocolata per decorar-lo.
Agafeu unes fulles grans, les que preferiu. Foneu xocolata negra al microones o al bany maria i pinteu les fulles per la part del darrere.

Poseu-les sobre un full d’alumini i deixeu-les al congelador per 5 minuts. Traieu-les, doneu-li una segona capa de xocolata i cap al congelador. Una tercera capa i cap al congelador. Com més capes millor. Quan ja heu de decorar el pastís separeu amb delicadesa la fulla de la xocolata i ja les teniu.

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *