Unes postres per les festes. Recepta de la meva nonna Antonietta. Aquest pastís té forma de un petit tió. Es prepara amb castanyes bullides, cacau, sucre, xocolata negra i té un cor de crema feta amb formatge Philadelphia, mantega i sucre de llustre.
He decorat el pastís amb fulles de xocolata, gerds i confits de xocolata, però us podeu deixar guiar per la vostra imaginació.
Ingredients per a 8-10 persones
- 1 kg de castanyes
- 250 g de sucre
- 70 g de cacau pur
- 1 got de rom
- 50 g de xocolata negra
Per el farciment
- 200 g de formatge Philadelphia
- 40 g de mantega pomada
- 60 g de sucre llustre
Preparació
Amb molta paciència peleu les castanyes.
Poseu-les en una olla amb aigua freda i cap al foc fins que estiguin cuites. Escorreu-les i espereu que es refredin.
Traieu-hi la pela de dins que ara caurà molt fàcilment i passeu-les per el turmix. Afegiu-hi el cacau, el sucre i el rom i mescleu-los fins a obtenir una massa compacta.
Trenqueu la xocolata en trossos molt petits i incorporeu-la a la massa de castanyes.
Ara poseu la massa sobre paper forn i, amb l’ajuda d’un corró, aplaneu-la fins a obtenir un rectangle d’un parell de centímetres de gruix i prepareu el farcit.
En un bol mescleu el formatge amb la mantega pomada i el sucre llustre.
Poseu el farcit al mig del rectangle, tanqueu-lo i doneu-li la forma d’un tió. Us aconsello de fer-lo amb les mans mullades.
Emboliqueu-lo amb paper film i deixeu-lo reposar a la nevera per unes hores abans de menjar-lo.
Mentrestant podeu preparar les fulles de xocolata per decorar-lo.
Agafeu unes fulles grans, les que preferiu. Foneu xocolata negra al microones o al bany maria i pinteu les fulles per la part del darrere.
Poseu-les sobre un full d’alumini i deixeu-les al congelador per 5 minuts. Traieu-les, doneu-li una segona capa de xocolata i cap al congelador. Una tercera capa i cap al congelador. Com més capes millor. Quan ja heu de decorar el pastís separeu amb delicadesa la fulla de la xocolata i ja les teniu.
T'ha agradat? Comparteix-ho!