El dissabte 24 de gener vaig participar a la 4a Calçotada & Tweets organitzada per la Sonia Graupera (@graupix) al Restaurant Can Besa.
És una ocasió per posar cara a moltes veus, passar una estona junts, gaudir de fantàstics flams de cafè i perquè no, guanyar un premi.
Aquest any jo també en vaig portar un, un lot magnífic de pasta Sandro Desii acompanyat da un llibre La pasta per als catalans.
I vaig guanyar un massatge al SPA de l’hotel Miramar de Barcelona, a veure!
A més de tot la Graupix en va obsequiar a tots amb un kg de Nutella personaliztat.
#nutella personalitzada! Un altra sorpresa a #montesnycalçotada
Una foto pubblicata da Antonella (@pastacatalans) in data:
I així és com en vaig aprofitar.
Fa temps que vaig veure aquestes fotos per internet, i vaig seguir la recepta d’aquesta pàgina.
Ingredients
- 250 ml de llet
- 25 g de llevat fresc
- 50 g de sucre
- 1 ou
- 550 g de farina “0”
- 50 g de mantega
- La pell de mitja llimona
- Nutella
Preparació
Jo vaig fer servir la Termomix, però es pot fer també sense, seguint el mateix procediment.
Poseu en el got el sucre i la pell de la llimona: 20 sec vel 10.
Afegiu-hi la llet: 30 sec vel 2.
Incorporeu el llevat, l’ou, la farina, la mantega: 2 min i 30 sec, velocitat Espiga.
Una vegada amassat, poseu-lo a en un contenidor tancat i que pugi per una hora.
Talleu la massa en 4 parts iguals i amb cadascuna formar una lamina rodona de 5mm de gruix. Cobriu-la amb Nutella. Sigueu generosos, jo en vaig posar massa poca.
Formeu un altra lamina i poseu-la al damunt i així per les quatres boles.
Poseu alguna cosa rodona al mig del brioix i talleu-lo primer en 4 parts, després en 8 i després en 16. La part central no s’ha de tallar.
Agafeu dos talls a la vegada i doneu-li la volta cap a l’exterior, com en aquesta foto
Deixeu-lo pujar una hora més, a dins el forn amb la llum encesa per exemple, pinteu-lo amb llet i coeu-lo per 25-30 minuts a 180º
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 10
Fantastica recepta, es te que probar.
Josep
OMG! Quin perill té això. Jo creia que es feia amb pasta de full, així és molt més fàcil!
Quina bona pinta!!!
Uns dubtes, que això s’ha de provar:
Per substituir la termomix serveix el minipimer? normal o amb varetes? i velocitat espiga és lenta o ràpida? o si no hi ha termonix millor remenar a ma?
Només volia dir-te qué l’altre dia vaig trobar salsa tartufata en una parada del mercat de Santa Cateria a Barcelona. 5,45 el potet petit.
Records
Josep
Author
Gràcies!
Author
Hola Glòria!
si no hi ha minipimer, millor a ma!
Records!
Author
Quan la provis ja diràs!
Bon dia,
Em podries dir a quina farina equival la farina 0? Es la farina de força? de “biscochos”?
Moltes gràcies
Dolors
Author
Hola Dolors, que jo sapiga, i no sóc una experta, la farina de força és la 0 per pa i pizzes i la fluixa 00 és per reposteria…
Pingback: Galetes súper fàcils de Nutella | La pasta per als catalans