Coca de Sant Joan a la italiana

AntonellaPostres

Compartir aquesta entrada

Buenuuu! He penjat un vídeo a Instagram, no pensava que tindría tant èxit! No he gosat mai penjar la meva versió sent una tradicció tant vostra! 😅

Doncs aquí la teniu!

Amb aquestes dosis s’obtenen dues coques com la del vídeo o una de gran.

Per la massa

  • 90 g de llet
  • 25 g de llevat fresc
  • 4 ous
  • 100 g de sucre
  • 500 g de farina
  • 1 cullereta de sal
  • 100 g de mantega

Per la crema:

  • 5 rovells
  • 100 g de sucre
  • 1/2 litre de llet
  • 50 g de maizena
  • la pela d’una llimona

Preparació

Escalfeu una mica la llet i desfeu el llevat. Poseu la farina en un bol, afegiu la llet amb el llevat, els ous, el sucre i la sal, i comenceu a amassar amb molta paciència. Quan tots els ingredients s’hagin amalgamat, comenceu a afegir la mantega a trossets i amasseu fins que s’hagi incorporat del tot. Si teniu un robot de cuina, Thermomix o planetària, es pot fer, seguint el mateix ordre. Deixeu que la massa pugi durant una hora. Després torneu-la a amassar, doneu-li la forma de coca amb les mans, en una o dues safates pel forn, i torneu a deixar-la pujar una hora més.
A mi m’agrada afegir anís a la massa, una cullerada. Si no agrada, doncs no.

Abans de posar-la al forn, mulleu-la amb aigua (i una mica d’anís o no), espolseu amb sucre. A part, mulleu una mica de sucre i pinyons i distribuïu-los sobre la massa. Al forn durant 20 minuts a 180º (fins que estigui daurada).

Per la crema: primer bateu els rovells amb el sucre, incorporeu la maizena, després la llet a poc a poc i la pela de la llimona. Porteu-ho a ebullició, tot remenant, durant uns 8 minuts. Retireu la pela i distribuïu la crema a la coca tallada per la meitat. A mi m’agrada cremar-la amb una mica de sucre, però no és necessari.

Torneu a tancar la coca i apa, ja la teniu! Ja em direu què tal!

Bona revetlla!

T'ha agradat? Comparteix-ho!